Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καλώδια του ΟΣΕ


Σπείρα τσιγγάνων που διέπραττε κλοπές υλικών και δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, με κίνδυνο την ασφάλεια κίνησης των τρένων, εξαρθρώθηκε χθες από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί, που εδώ και καιρό έστηναν μπλόκα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, συνέλαβαν χθες τις νυχτερινές ώρες στα Κιούρκα, στο 36ο χιλιόμετρο της γραμμής Αθηνών - Λαμίας, τρεις άνδρες ηλικίας 36, 24 και 21 ετών και μια 20χρονη, τη στιγμή που προσπαθούσαν να κόψουν καλώδια του εναέριου συστήματος ηλεκτροδότησης των τρένων.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, εδώ και περίπου τρεις μήνες, έκοβαν χάλκινα καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία τεμάχιζαν σε τμήματα δύο μέτρων και στη συνέχεια τα φόρτωναν σε ΙΧ φορτηγά και τα πουλούσαν σε παλιατζήδες στον Ασπρόπυργο και τα Ανω Λιόσια.
Οι δράστες διάλεγαν συνήθως δύσβατα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα από το 30ό χιλιόμετρο (περιοχή Αγίου Στεφάνου) έως το 110ο χιλιόμετρο (περιοχή Θηβών).
Οπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, η κοπή των καλωδίων έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των τρένων κατά τη διέλευσή τους, ενώ υπήρχε σοβαρή πιθανότητα εκτροχιασμού με άγνωστες συνέπειες για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: