Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Φωτιά στα μπατζάκια μας....!


Πόσους τίτλους άραγε θα μπορούσα να βάλω για την 2η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος του Μοσχοποδίου;
Και πόσους ακόμη για την αδιαφορία όχι μόνο των υπευθύνων αλλά και όλων εμάς που την βρίσκουμε όταν μας αποκαλούν….υπεύθυνους πολίτες;
Σίγουρα πάρα πολλούς. Όμως όποιον και να βάλω η σημασία είναι μια. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Καήκαμε και φέτος και ακόμη δεν καταλάβαμε ότι σε πολύ λίγα χρόνια, αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο πράσινο που θα βλέπουμε θα είναι αυτό που έχουμε στις γλάστρες των σπιτιών μας και τους κήπους.
Το περσινό πάθημα δυστυχώς φίλοι μου δεν μας έγινε μάθημα και έτσι για μια ακόμη φορά «απολαύσαμε» από τους καναπέδες μας τις εικόνες που μετέδιδαν τα κανάλια με την φωτιά που έκαψε ένα μεγάλο μέρος του δάσους που για να ξαναγίνει όπως ήταν θα χρειαστούν πολλά χρόνια και είναι σίγουρο (λόγω ηλικίας) ότι κάποιοι δεν θα προλάβουμε να το δούμε αναστημένο!.
Η πρώτη πυρκαγιά του Μοσχοποδίου έφερε κροκοδείλια δάκρυα αλλά και υποσχέσεις όχι μόνο για άμεση αποκατάσταση των καμένων αλλά και για την λήψη μιας σειράς μέτρων και παρεμβάσεων που θα φύλαγαν στο εξής το Μοσχοπόδι από το κακό…μάτι.
Πρώτος στην κατηγορία ο Ευάγγελος Μπασιάκος που αν και είχε υποσχεθεί τότε που ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρκετές χιλιάδες ευρώ για την τοποθέτηση υδατοδεξαμενών και υπογείων σωληνώσεων σε όλο το δάσος ώστε να αντιμετωπιστεί νέα πυρκαγιά δεν έγινε τίποτα.
Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το γεγονός ότι όλα όσα υποσχέθηκε σαν Υπουργός τα ξέχασε όταν άφησε το Υπουργείο.
Επόμενη ιστορία η ΤΕΡΑ που πήρε το παραδάκι ζεστό ζεστό (σαν να ήταν από τα αποκαϊδια του Μοσχοποδίου) έταξε μελέτες και αποκατάσταση αλλά δυστυχώς την κυρία ΤΕΡΑ την πρόλαβε και δεύτερη πυρκαγιά!
Άραγε τι περιμένουν όλοι αυτοί;;;
Να καεί και το τελευταίο χορταράκι για να κουνηθούν από τις καρέκλες τους;
Ποια είναι όμως και η δική μας παρέμβαση που έχουμε μάθει να τα έχουμε όλα έτοιμα;
Περιμένουμε μήπως να μας κάψουν και εμάς για να ξυπνήσουμε;
Η καταστολή των πυρκαγιών δεν είναι λύση! Λύση σε όλους τους τομεία είναι η πρόληψη!
Έχουμε προληπτικούς μηχανισμούς στη Θήβα;
Αστεία πράγματα, θα πει κάποιος.
Άρα δυο τινά θα συμβούν.
Ή θα εξακολουθούμε να κοιμόμαστε βαθιά ή θα ξυπνήσουμε έστω και τώρα και θα προσφέρουμε και εμείς αυτό που κάνουν σχεδόν παντού!
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ!
Το Θήβα press είχε βάλει ξανά την ιδέα στο παρελθόν όμως δεν είχε βρει ανταπόκριση.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά τα πράγματα να είναι καλύτερα. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να ξεκινήσουμε όλοι ΜΑΖΙ την ομάδα, στείλτε ένα email thiva-press@mail.gr ώστε να κανονίσουμε και τα υπόλοιπα!

3 σχόλια:

[ Α ] είπε...

ΚΑΦΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κάποιοι Θηβαίοι θέλουν να καεί το Μοσχοπόδι, για να φτιάξουν καμιά βιλίτσα!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνετε πως θέλουν να καούν τα δάση μας, να φτιάξουν τα "φτωχικά" τους από τις "εισπράξεις" και τα χαράτσια που επιβάλουν στον άμοιρο κοσμάκη, η κάθε κυβέρνηση και να τα καρπώνονται οι Ζαχοπουλαίοι, Ρουσοπουλαίοι κλπ (αμέτρητη λίστα);
Δεν πτοούνται πλέον οι χοντρόπετσοι.
Είναι "ΕΛΛΗΝΕΣ" Σύγχρονοι Έλληνες = Λαμόγια, κλεφτρόνια,ψεύτες, λοπωδύτες, αλήτες, μιάσματα, κρουμπούσκουλα κλππ, κλπ. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Αντώνης