Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Τρεις μνηστήρες για την ΛΑΡΚΟ


Τελευταία ευκαιρία για την πολύπαθη Λάρκο αποτελεί το εγχείρημα της κυβέρνησης για ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Ο οποίος καλείται να αναλάβει τα ηνία της ιστορικής βιομηχανίας και να τη βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησε σωρεία λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος.
Οι διαδικασίες εξπρές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο, ενώ ήδη η αγορά θεωρεί ότι προκειμένου να μετουσιωθεί σε πράξη το κατ’ αρχάς ενδιαφέρον των επενδυτών, θα πρέπει να επιλυθούν δύο σοβαρές εκκρεμότητες: η τιμολόγηση του ρεύματος και η οριστική επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Ήδη από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές και εντός των ημερών αναμένεται να βγει στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Παρά τα προβλήματα αλλά και τις αμαρτωλές ιστορίες του παρελθόντος, η Λάρκο δεν φαίνεται να αφήνει ασυγκίνητους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταλλοβιομηχανίας.
Επισήμως ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τον Όμιλο Μυτιληναίου, ενώ τουλάχιστον δύο ξένες μεταλλευτικές εταιρείες φέρεται να έχουν βολιδοσκοπήσει την κυβέρνηση. Πρόκειται για την ελβετική Glencore και την καζαχική εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ Cunico. Η τελευταία φέρεται να επιθυμεί την είσοδο στη Λάρκο μέσω της σκοπιανής θυγατρικής της FENI Industrija.
Άλλωστε η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο, ενώ στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες βιομηχανίες ανοξείδωτου χάλυβα όπως οι Thyssen-Krupp, Outokumpu, Acerinox και British Steel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: