Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Υδατοδεξαμενές στα δάση της Βοιωτίας!



Μεγάλες υδατοδεξαμενές τοποθετεί αυτό το διάστημα στα δάση της Βοιωτίας και ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών το τμήμα πολιτικής προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Τρείς τέτοιες αντιπυρικές δεξαμενές, χωρητικότητας 40 τόνων η καθεμία, τοποθετήθηκαν το πρωί στο δάσος του Μοσχοποδίου, στις Πλαταιές και την ευρύτερη περιοχή του Κιθαιρώνα.
Να σημειώσουμε ότι η όλη ενέργεια έγινε με πρωτοβουλία της ΝΑΒ και μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θήβας όπου και υπέδειξε τους χώρους τοποθέτησης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αρμόδιος, για θέματα πολιτικής προστασίας, αντινομάρχης Δημήτρης Νταλιάνης «οι δεξαμενές ανοιχτού τύπου είναι κατάλληλες για προσέγγιση και από επίγεια πυροσβεστικά μέσα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη διευκόλυνση στην κατάσβεση θα παρέχεται κυρίως στα εναέρια μέσα (ελικόπτερα) καθώς είναι γνωστό ότι για τον ανεφοδιασμό τους απαιτείται μετάβαση σε λίμνες ή θάλασσα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.
«Όλες αυτές οι δεξαμενές προέρχονται από δωρεές εταιριών του Νομού μας που τους ευχαριστούμε» είπε ο κ. Νταλιάνης τονίζοντας ότι πρωταρχικό ρόλο πρέπει να παίζει η πρόληψη (κρουνοί, εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης, αντιπυρικές ζώνες κτλ). Πάντως σε πρώτη φάση οι υδατοξεμενές θα γεμίσουν από τις υδροφόρες της Νομαρχίας και με την συνδρομή της Πυροσβεστικής.
Ωστόσο απαραίτητο είναι οι Δήμοι να προχωρήσουν στην εκτέλεση έργων για την εξασφάλιση νερού στα δάση ώστε να είναι πάντα γεμάτες και έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί.
Για την μεταφορά των τεράστιων δεξαμενών στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από οχήματα της Νομαρχίας και της Τροχαίας Θήβας που συνόδευαν το μεγάλο φορτίο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιές είναι οι δωρήτριες εταιρείες