Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση Ε.Κ Λιβαδειάς για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει τη λύπη του αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία του για το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα που έγινε την ΚΥΡΙΑΚΗ 2/8/2009 και ώρα 07.00 π.μ, στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ακόμα εργαζόμενος ηλικίας 38 ετών πατέρας τεσσάρων παιδιών και να τραυματιστούν άλλοι τρεις εργαζόμενοι.
Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα νεκρό και τρεις τραυματίες, στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που χάθηκαν εν ώρα εργασίας και ανέρχονται από 1.1.2008 στους 147.
Καταγγέλλουμε την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την αυθαιρεσία των υπευθύνων, την έλλειψη από την πλευρά του κράτους μέτρων ουσιαστικής πρόνοιας για την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
Απαιτούμε οι Εταιρείες να αναθέτουν τις εργασίες σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και όχι σε εργολαβικές εταιρείες.
Απαιτούμε οι μεταλλουργικές ειδικότητες να ενταχθούν στο σύνολό τους στα ΒΑΕ και όχι να επιχειρείται η κατάργησή τους.
Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και να επιληφθεί για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου κατανοώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη ζωή.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: