Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Βολές Σβίγγου κατά ΥΠ.ΠΟ για το Μουσείο Θήβας



Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται το αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας το οποίο παραμένει κλειστό για περίπου τρία χρόνια καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει αδύνατο να διαθέσει και το υπόλοιπο ποσό για την ολοκλήρωση των εργασιών.
«Για χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης της Ν.Δ που αφήνει στη μέση ότι έχει ξεκινήσει» μίλησε ο Δήμαρχος Θηβαίων ο οποίος αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να υπάρχει μελέτη κατασκευής του ιστορικότερου μουσείου της Περιφέρειας και να μην περιλαμβάνεται σε αυτές ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός;».
Να σημειώσουμε ότι για να φτάσουμε στην ημέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου πρέπει να εξευρεθούν γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ για την έκθεση των μόνιμων συλλογών στο ήδη ανακαινισμένο κτήριο (1.000 τ.μ. ο εκθεσιακός χώρος, 1.500 τ.μ. τα υπόστεγα).
Το Μουσείο Θηβών, που έχει επεκταθεί και εκσυγχρονιστεί τα προηγούμενα χρόνια με γενναίες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, υπολογίζεται να λειτουργήσει σε 3-4 χρόνια, εάν και εφόσον το έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αρχίσει η ροή των χρημάτων.
Ο Νίκος Σβίγγος μίλησε για πρόχειρη αντιμετώπιση του πολιτισμού και της ιστορίας μας από το ΥΠ.ΠΟ αναφέροντας παράλληλα την συμβολή της Θήβας στην Παγκόσμια ιστορία αλλά και την επιθυμία –όπως είπε- αρκετών τουριστών να επισκεφθούν το ανακαινισμένο μουσείο της Θήβας.
«Αυτή τη στιγμή όλες οι αρχαιότητες μας είναι καταχωνιασμένες σε υπόγεια, αποθήκες, ράφια, ντουλάπες και προφανώς και εκτός Θήβας» είπε ο Δήμαρχος θίγοντας παράλληλα το γεγονός της ανακοίνωσης των ευρημάτων, που έρχονται στο φως, σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και όχι στη Θήβα.
«Απαιτούμε αυτά τα οποία αναδεικνύονται από τις ανασκαφές πρώτα να προβάλλονται στην πόλη της Θήβα. Θεωρώ, πλέον, προσβολή για την πόλη μας αυτό το οποίο συνεχίζει να κάνει η Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προκειμένου να…δώσουμε έτσι την επιστημονική μας συγγραφή για να αναδειχθούμε ως συγγραφείς και ιστορικοί και να αγνοούμε την Θήβα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η Θήβα απαιτεί να γνωρίζει πρώτη την ιστορία και το τι κρύβει το χώμα που πατάμε».
Πάντως εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού οι άνθρωποι (με εξαιρέσεις) αποδεικνύουν τι πάει να πει "Έλληνας Δημόσιος Υπάλληλος".
Ούτε ένας δεν σκέφτηκε ότι στην παρουσίαση του Μουσείου της Θήβας στην σελίδα του Υπ.Πο πρέπει να γράψουν ότι αυτό βρίσκεται υπό κατασκευή ώστε να μην ταλαιπωρηθεί άσκοπα κάποιος που θέλει να το επισκεφθεί.
Όπως το παρουσιάζουν κανένας πολίτης απο άλλη περιοχή της χώρας ή ξένος δεν θα ξέρει ότι το Μουσείο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ο Αραβαντινός υπάλληλος είναι. Πόσα μπορεί να κάνει; Ο Σαμαράς έχει όλη την ευθύνη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του...πολιτισμού