Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Το Υπουργείο Ανάπτυξης για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Χρήστου Δόσκορη και τον τραυματισμό άλλων τριών εργαζομένων στο δυστύχημα που έγινε χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του δυστυχήματος έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την εκκίνηση των διαδικασιών πλήρους διερεύνησης του.
Ήδη συγκροτήθηκε επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων - μηχανικών για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και εντός της ημέρας διενεργείται αυτοψία στο χώρο, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης απευθύνει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά της συλλυπητήρια και ζήτησε από τη διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση οικονομική ενίσχυση της και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια άρσης των δυσμενών συνεπειών που έχει για την οικογένεια ο θάνατος του εργαζομένου.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας κ. Ιωάννης Μπούγας δήλωσε: «Ήταν πραγματικά ένα δραματικό γεγονός που όλους μας συγκλόνισε. Για μας τώρα προέχει η ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του θύματος και η διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του δυστυχήματος. Το τραγικό συμβάν δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: