Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Καταγγελία Ομοσπονδίας εργατ/λων χημικής βιομηχανίας Ελλάδος


Σε απολύσεις δυο εργαζομένων προχώρησε στις 18/9/2009, η εταιρεία ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ, που εδρεύει στην Θήβα, ολοκληρώνοντας σειρά απολύσεων που είχε πραγματοποιήσει το 2009, βρίσκοντας διάφορες προφάσεις προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες απολύσεις.
Καταγγέλλουμε, την απαράδεκτη τακτική της Διοίκησης της εταιρείας, που εκμεταλλευόμενη την σημερινή γενικότερη κρίση, μια εταιρεία κερδοφόρα, ακόμα και το 2008, αντί να στηρίξει το εργατικό δυναμικό της, που μοχθεί καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες, προβαίνει σε πλήρως αδικαιολόγητες απολύσεις. Συγχρόνως φορτώνει τους εργαζόμενους διπλές ειδικότητες, γνωρίζοντας ότι κάτω από την ανάγκη της εργασίας, δεν μπορούν να αντιδράσουν, καταστρατηγώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.
Κάνει περικοπές στις αυξήσεις των εργαζομένων, μη εφαρμόζοντας για πρώτη φορά φέτος, την κλαδική σύμβαση της Ομοσπονδίας στα καταβαλλόμενα ημερομίσθια με αποτέλεσμα σε δύσκολες συγκυρίες για τους εργαζόμενους, να έχουν περικοπές των αποδοχών τους.
Κύριοι της Διοίκησης, αν θέλετε να κάνετε περικοπές, βάλτε πρώτα στο στόχαστρο τους παχυλούς μισθούς των «golden boys» και μην στερείται από χαμηλόμισθους, εισόδημα απαραίτητο για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
Θεωρούμε ότι, η Διοίκηση της εταιρείας, έχει ξεπεράσει τα όρια της αυθαιρεσίας και της πρόκλησης, οι γκεμπελίστικες μέθοδοι, πρακτικές του αποφασίζουμε και διατάζουμε, πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: