Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ξαναζωντάνεψε στο δικαστήριο η «σταύρωση» ναρκομανούς


Ο μεσαιωνικός λιθοβολισμός και η σταύρωση, στην Πάρνηθα (Φεβρουάριος 2008) του 34χρονου χρήστη ναρκωτικών και άστεγου, Παναγιώτη Κατάρα, ξαναζωντάνεψε την Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θήβας, με κατηγορούμενους 7 τοξικομανείς.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «το θύμα τόλμησε να κλέψει με φίλο του 250gr ηρωίνης από το σπίτι του αθίγγανου Παναγιώτη Κάτσαρη, στο Μενίδι. Βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (13/1/2009), οι 7 απήγαγαν βιαίως το θύμα από τα φανάρια, όπου επαιτούσε για τη δόση του και τον εκτέλεσαν κατά παραγγελία, στην Πάρνηθα».
Η κλοπή της ηρωίνης έγινε αντιληπτή από τον 12χρονο γιο του Κάτσαρη και όταν το είπε στον πατέρα του, ο οποίος έχει τη φήμη του πολύ σκληρού στην πιάτσα, ως "Παναγιώτης ο Χοντρός", εκείνος έδωσε εντολή στους Ρωσοπόντιους αδελφούς Βασίλη και Γεώργιο Μεταλλίδη, στον Αριστείδη Παπαδέδε (Αρη Ξεδοντιάρη) από τη Χαλκίδα, στον "Βασίλη με την κοτσίδα" και τους άλλους που πουλούσαν ναρκωτικά γι' αυτόν, να βρουν τον 34χρονο "να τον οδηγήσουν στην Πάρνηθα και να τον σκοτώσουν"».
Το θύμα βρέθηκε από περιπατητές στην Πάρνηθα τη 1/3/2008 και η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες και να τους οδηγήσει στον εισαγγελέα.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θήβας κάθησαν οι: Παναγιώτης Κάτσαρης, αθίγγανος, κάτοικος Μενιδίου, Χρήστος Κατσαρής του Βασιλείου, κάτοικος Κορωπίου Αττικής, Αθανάσιος Παριανός του Σπύρου κάτοικος Μενιδίου, Γώργιος Μεταλλίδης του Κωνσταντίνου, κάτοικος Μενιδίου και Βασίλειος Πλαγγέσης του Φωτίου, κάτοικος Ν. Κηφισιάς -όλοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού- Αριστείδης Παπαδέδες του Νικολάου κάτοικος Αγ. Θωμά Βοιωτίας, που κρατείται στις φυλακές της Αμφισσας και Βασίλειος Μεταλλίδης του Κωνσταντίνου, αδελφός του Γεώργιου Μεταλλίδη, κάτοικος Ελευσίνας που κρατείται στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Ολοι παραδέχθηκαν ότι είναι χρήστες και «πως γνώριζαν το θύμα, γιατί προμηθεύονταν ναρκωτικά από τα ίδια στέκια» αλλά αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι «βασίζονται μόνο σε μαρτυρικές καταθέσεις».
Τραγική φιγούρα, στη χθεσινή πρώτη ημέρα της δίκης, η μητέρα του θύματος Βαρβάρα Κατάρα.
Κατέθεσε για το πώς ο γιος της μπλέχτηκε με τα ναρκωτικά, για τους αγώνες της να τον κάνει να τα κόψει: «Μέχρι και με χειροπέδες τον έδεσα, αλλά μάταια», είπε με συντριβή. «Οταν με κάλεσαν, το πρόσωπό του ήταν τόσο παραμορφωμένο, που δεν διακρίνονταν χαρακτηριστικά. Τον αναγνώρισα μόνο από τα ρούχα που φορούσε και τις εγχειρήσεις που είχε κάνει. Τον είχαν πετροβολήσει σαν σκυλί».
Επίσης κατέθεσαν τα δύο αδέρφια του θύματος Λάζαρος και Στάθης Κατάρας. Η δίκη αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα.
Απο την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: