Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας στον Υπουργό Εσωτερικών


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – ΤΚ 32200 Θήβα – Τηλ. 2262028414 - e-mail: oebethivas@yahoo.gr
Αρ. Πρωτ: 24
Προς: Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κκ Ιωάννη Ραγκούση
Κοινοποίηση: ΓΣΕΒΕΕ, Βουλευτές Νομού Βοιωτίας, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Δήμαρχο Θηβαίων Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών της επαρχίας μας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για την πρόθεσή σας να επαναφέρετε, όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, στις 19 Οκτωβρίου 2009, τον επαχθή, επιλεκτικό και άδικο δημοτικό φόρο του 2% επί των εισπράξεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κύριε Υπουργέ, σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, με πτώση του τζίρου, έλλειψη ρευστότητας και αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων μας προς το Δημόσιο και τον ασφαλιστικό μας φορέα, το πρόβλημα του φόρου του 2% αποτελεί άλλη μία οικονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι δεν έχει αποπληρωθεί ακόμα το προηγούμενο ποσό οφειλής του συγκεκριμένου δημοτικού φόρου και αυτή η οφειλή στέκεται εμπόδιο στο να μπορέσουμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν έστω και σκέψεις για την επιβολή νέων φόρων.
Κύριε Υπουργέ, καταφέραμε μετά από συνεχή 12ετή αγώνα, να μειώσουμε το φόρο από 2% σε 0,5% , ενώ ζητούσαμε επίμονα την κατάργησή του. Περιμένουμε να υλοποιηθεί η υπόσχεση σας για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με μια δέσμη μέτρων όπως, το πάγωμα δανείων, άμεση δανειοδότηση (πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ), κατάργηση δημοτικού φόρου 0,5%, νέα τιμολογιακή σχέση με την άδικη και Λεόντειο εισπρακτική ΑΕΠΙ.
Κύριε Υπουργέ, με την πεποίθηση ότι ως πρώην Δήμαρχος και άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας την δυσμενή κατάσταση σε βάρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την επιβολή του δημοτικού φόρου 2% , αναμένουμε την αποδοχή των προτάσεων μας και ελπίζουμε πως από τη θέση που βρίσκεστε, θα καταλάβετε και την αγωνία αλλά και την τελευταία κραυγή απόγνωσης των μικρών επιχειρήσεων.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Χρήστος Χαρατσής

Δεν υπάρχουν σχόλια: