Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Καλό χειμώνα!


Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και νότια, ενώ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ πιθανή είναι το βράδυ η πρόσκαιρη χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρη χιονόπτωση αναμένεται επίσης στα ανατολικά ορεινά του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά προβλέπονται και την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: