Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε στον Σύλλογο Εργαζομένων των ΟΤΑ


«Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε με 100% συμμετοχή των Ο.Τ.Α, δεν έχει σκοπό το κέδρος και διασφαλίζει απόλυτα τον Δημόσιο χαρακτήρα της….Για την ΗΛΕΚΤΩΡ έλαβε ξεκάθαρη θέση ….»

Την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων την έχουν οι Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού. Στα πλαίσια του κλεισίματος των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ και την δημιουργία σύγχρονων έργων διαχείρισης απορριμμάτων και χώρων υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) συστήθηκαν επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι Δήμοι κάθε Διαχειριστικής Ενότητας, οι οποίες έχουν την ευθύνη διαχείρισης αυτής της κατηγορίας των έργων.
Οι Διαχειριστικές Ενότητες των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων καθώς και ο αριθμός των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτές, προσδιορίζονται επακριβώς στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα Στερεά Απόβλητα (ΠΕΣΔΑ), που αποτελεί τμήμα του Εθνικού Σχεδιασμού.
Είναι αυτονόητο ότι τόσο μεγάλα και σύνθετα έργα απαιτούν την συνεργασία πολλών Δήμων, τόσο για τις οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται όσο και διότι ένας μικρός Δήμος δεν μπορεί και δεν έχει την απαιτούμενη υποδομή για την διαχείρισή τους.
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: