Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Το λεύκωμα της ζωής και της καριέρας της Χαρούλας Αλεξίου


Ανέκδοτες φωτογραφίες και αφηγήσεις για τα παιδικά της χρόνια στη Θήβα, τα πρώτα βήματα στις Αθηναϊκές μπουάτ, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που την απογείωσαν στο Ελληνικό πεντάγραμμο, παρουσιάζονται σε ένα πολυτελές λεύκωμα αφιερωμένο στην ζωή της Χαρούλας Αλεξίου. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια μίλησε στον ALPHA και την Βίκυ Χαντζή για τις σημαντικές αυτές στιγμές.
Από μικρή ακόμα ήξερε, ότι ήταν ταγμένη να κάνει άλλα πράγματα. Παιδί αγροτικής οικογένειας την δεκαετία του ’50 στην Θήβα, η Χαρίκλεια Ρουπάκα, κατα κόσμον Χάρις Αλεξίου, θα ζήσει την ορφάνια και τον σκληρό αγώνα της επιβίωσης, μέχρι να γίνει μία απ’ τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του Ελληνικού τραγουδιού. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο λεύκωμα της «ξέρω τι θα πει αγροτική ζωή, χωράφι, θερισμός, σταφύλια, τρύγος. Κι από την άλλη, τι θα πει κέντημα, στόλισμα, γλέντι και τραγούδι». Ερωτηθείσα πως ένιωσε γράφοντας αυτό το λεύκωμα είπε στον ALPHA ότι «ένιωσα όπως νιώθω κάθε φορά που φέρνω στην μνήμη μου αυτές τις μνήμες. Πολύ όμορφα, πολύ τρυφερά».
Για την Χαρούλα Αλεξίου το πρώτο φλερτ με το τραγούδι ξεκίνησε, όταν ο αδελφός της ο Γιώργος έφερε στο σπίτι μια κιθάρα. Είχε ήδη τελειώσει την Οικοκυρική και έκανε όνειρα να σπουδάσει σχέδιο μόδας στη Γαλλία. Μόνο που η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA «το λεύκωμα αυτό με έκανε να αγαπήσω ξανά τις στιγμές αυτές που έχω ζήσει και που τις έχω μοιραστεί και με τον κόσμο». Τριάντα και πλέον χρόνια καλλιτεχνικής πορείας στο τραγούδι, στιγμές με τους μεγαλύτερους συνθέτες και δημιουργούς του Ελληνικού πενταγράμμου αποτυπώνονται στο πολυτελές λεύκωμα με τίτλο «Αλεξίου», που κυκλοφορεί ήδη.
Πηγή: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια: