Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Συνένωση της Βοιωτίας με την Αττική προτείνει ο Εμπ. Σύλλογος Λιβαδειάς


Το ζήτημα της ένταξης του Νομού Βοιωτίας σε ένα ευρύτερο διοικητικό σχήμα πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής και κοινωνικής συζήτησης εν όψει και της ευρύτερης μεταρρύθμισης του διοικητικού συστήματος της χώρας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστα Παπασπύρου. «Η προοπτική της δημιουργίας μειζόνων αναπτυξιακών Περιφερειών και η διαφαινόμενη μετατροπή της Περιφέρειας σε δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, με αποκεντρωμένα διαμερίσματα στο επίπεδο των νομαρχιών, θέτει το ζήτημα σε νέα βάση. Στην προοπτική αυτή, καθίσταται απαραίτητη η ύπαρξη και καταγραφή ενός προβληματισμού, με τελικό στόχο τη διατύπωση ρεαλιστικής και βιώσιμης πρότασης για την βέλτιστη επιλογή ένταξης του Νομού Βοιωτίας σε μια ευρύτερη Περιφέρεια », τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς.
Παράλληλα κάνει λόγο για ένταξη του Νομού Βοιωτίας σε μια ευρύτερη Περιφέρεια κάτι που στοχεύει στην προώθηση της αειφόρου, ισόρροπης και διαρκούς ανάπτυξης της Βοιωτίας, σύμφωνα με τις φυσικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητές της.
Σύμφωνα πάντα με τον Ε.Σ. και τον ειδικό συνεργάτη του Γιάννη Λιάκο η δημιουργία της νέας Περιφέρειας, στην οποία θα ενταχθεί η Βοιωτία, θα πρέπει να έχει ως βασικούς στόχους....
Περισσότερα στο Διάβημα.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: