Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

SEX, DRUGS ΚΑΙ MTV


Γράφει ο Νικόλος Τούτουζας
Γραμματέας Δ.Ε ΛΑΟΣ Θηβών

Τα ναρκωτικά σε αντίθεση με ότι νομίζουν οι περισσότεροι σήμερα, δεν εξαντλούνται στις εκατοντάδες εξαθλιωμένων που έχουν κάνει σπίτι τους τα παγκάκια και τις διάφορες πλατείες των Αθηνών και που μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή και από πλατεία σε πλατεία, ανάλογα με τις αισθητικές απόψεις του εκάστοτε δημάρχου ή τις ανάγκες των image maker’s της Κυβέρνησης.
Αυτοί δεν είναι παρά η εμπροσθοφυλακή μιας ολόκληρης στρατιάς εξαρτημένων ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να μην βρίσκονται σε αυτό το τελευταίο στάδιο εξαθλίωσης αλλά πληρώνουν με τεράστιο προσωπικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος την εξάρτηση τους από κάθε είδους ουσίες.
Οι ηρωϊνομανεις, σε αντίθεση με την δεκαετία του 1980 σήμερα δεν είναι η κύρια μερίδα των τοξικομανών (τουλάχιστον όταν μιλάμε για τα «Σκληρά» Ναρκωτικά).
Σήμερα οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από άλλου είδους ουσίες. Και δεν μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους ή δεκάδες χιλιάδες αλλά μάλλον εκατοντάδες. Και οι συνέπειες τους είναι πολύ πιο τρομακτικές, καθώς δεν δέρνουν μόνο την προσωπική εξαθλίωση, η οποία; Άλλωστε φοβίζει και απωθεί, αλλά αντίθετα εντάσσονται στο πλαίσιο ενός «λαμπερού» κόσμου, γεμάτο εμπειρίες, δίχως φραγμούς και υποχρεώσεις.
Στα νυχτερινά μαγαζιά, αυτά των οποίων οι ιδιοκτήτες διατηρούν άριστες σχέσεις με το Ελληνικό τζετ-σετ, τα διάφορα σελέμπριτις και εκεί που η Ελληνική νεολαία δίνει το δικό της show τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο ίσως φαίνεται.
Η συνέχεια εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mathe na min klebis to arthro kai na grafis me dikasoy logia ama mporis

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ετσι ειναι τα πραγματα σωστα γραμμενα... οολα τουτα. ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Η ΜΙΛΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ ΜΟΥ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΧΟΡΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣ ..