Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Γιορτάζει η 114 Πτέρυγα Μάχης και το Σχηματάρι


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η εορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα πραγματοποιηθεί στις 08 Νοεμβρίου 2009 σ' όλες τις Μονάδες της, όπως κάθε χρόνο.
Το επίκεντρο των εορτασμών θα είναι η Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας ενώ εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, που φέτος θα είναι τετραήμερος, από 06 έως 09 Νοεμβρίου, το κοινό θα μπορεί ελεύθερα να επισκέπτεται τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, να δει από κοντά τα μέσα - υλικά της και να γνωρίσει τα στελέχη της.
Η είσοδος του κοινού στις Μονάδες κατά τη διάρκεια του εορτασμού είναι ελεύθερη και οι ώρες επίσκεψης ανάλογα με την ημέρα είναι όπως παρακάτω:
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00
Σάββατο 7 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00
Κυριακή 8 Νοεμβρίου από 13:00 έως 17:00
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00
Στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας σημειώνει μεταξύ άλλων:
"Η Πολεμική Αεροπορία καλείται σήμερα να ανταπεξέλθει σε ποικίλες απαιτήσεις, τόσο ως αποτρεπτικός παράγοντας απέναντι σε κάθε είδους απειλή σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, όσο και ως αρωγός στο πλευρό της πολιτείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.Σε επιχειρησιακό επίπεδο η αεροπορική ισχύς αποτελεί καταλυτικό παράγοντα θωράκισης του αμυντικού συστήματος της χώρας. Ως παράγοντας αποτροπής, εγγυάται την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, συμβάλλοντας στην εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας. Αποτελεί δε στρατηγικής σημασίας εργαλείο στη διάθεση της Πολιτείας για την άσκηση αμυντικής διπλωματίας, καθόσον αφενός συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία ενός ισχυρού αμυντικού μηχανισμού, στον οποίο στηρίζεται η Πολιτική Εθνικής Άμυνας και αφετέρου ενισχύει το σταθεροποιητικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή".
Όλη η διαταγή εδώ
Την τιμητική του έχει και το Σχηματάρι που προστάτες του είναι οι Άγιοι Ταξιάρχες.
Σήμερα το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και αμέσως μετά η περιφορά της εικόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: