Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

«Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά»


Ημερίδα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 10:00 π.μ. έως 17:30 μ.μ.
Αίθουσα «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» (Ρεθύμνου 1α, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος» (τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά» σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ).
Συνεργάτες στην υλοποίηση του προγράμματος είναι τα ακόλουθα ιδρύματα:
-Πανεπιστήμιο “Alexander Ioan Cuza” (Ιάσιο, Ρουμανία)
-Πανεπιστήμιο της Μούρθια (Μούρθια, Ισπανία)
-Οργανισμός Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Λέτσε, Ιταλία)
-Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (Πλόβντιβ, Βουλγαρία)
-Ελληνική Κοινότητα Λετονίας «Πατρίδα» (Λετονία)
-ΕΛΕΑ ΕΠΕ Συστήματα Πληροφορικής (Ελλάδα)
Στο «Γνωρίζεις ήδη ελληνικά» ξεκινούμε από την διαπίστωση ότι χιλιάδες ελληνικές λέξεις υπάρχουν σε άλλες γλώσσες και προχωρούμε με έναν συστηματοποιημένο τρόπο διδασκαλίας και 24 εκπαιδευτικές ενότητες στην διδασκαλία των ελληνικών σε αρχάριους. Όλες οι ενότητες βασίζονται σε ελληνικές λέξεις που υπάρχουν στις άλλες γλώσσες.
Το υλικό που αναπτύχθηκε απευθύνεται στο αρχικό επίπεδο Α΄, ενώ ως προς την δομή και τον τρόπο παρουσίασής του, αποτελείται από 24 διδακτικές ενότητες, με κείμενα και λεξιλόγιο, με γραμματική και ασκήσεις, αλλά και με παιχνίδια λέξεων.
Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος (βιβλίο - πολυμεσικό εκπαιδευτικό λογισμικό σε CD αλλά και το Διαδίκτυο) αλλά και γενικά θέματα σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ευρωπαϊκές χώρες. Ομιλητές είναι καθηγητές που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του υλικού καθώς και καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων.
Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια του Προγράμματος Lifelong Learning Programme (αριθμός προγράμματος 135459 – LLP-1-2007-GR-KA2-KA2MP).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δημητρακοπούλου ή με την κα Καβάγια στο τηλ:210-8217710 ή στο φαξ: 210-8215025, ή στα e-mail: sag@bhc.gr / hls@bhc.gr. ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.elea.gr/usga.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: