Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Τσόνογλου για τις τιμές βάμβακος στη Βοιωτία


Επιστολή προς τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και την ΠΑΣΕΓΕΣ απέστειλε με αφορμή τις χαμηλές τιμές πώλησης του βαμβακιού στη Βοιωτία η Βουλευτής Βάσω Τσόνογλου.
Η επιστολή της έχει ως εξής:
Έπειτα από αίτημα των Βοιωτικών αγροτών – παραγωγών βάμβακος, σας απευθύνω την επιστολή με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο Νομό μας από τον καθορισμό της τιμής του βαμβακιού. Ενώ η εμπορική αξία του βαμβακιού, κυμαίνεται φέτος στα 30-32λεπτά/κιλό,στην Βοιωτία, οι παραγωγοί θα λάβουν 27λεπτά/κιλό, σε αντίθεση με τους παραγωγούς της Λάρισας όπου θα λάβουν 31λεπτά/κιλό, και Τρικάλων 32λεπτά/κιλό. Το γεγονός αυτό μόνο πλήγμα μπορεί να προκαλέσει στον αγροτικό πληθυσμό, ειδικά σήμερα που το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί και χρήζει προστασίας και υποστήριξης . Στα πλαίσια της εύρυθμης συνεργασίας των αγροτών και των εκκοκιστών βάμβακος, για τη ενδυνάμωση και την υποστήριξη της παραγωγής επιβάλλεται να επανεξεταστεί η απόφαση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των εκκοκκιστηρίων των ενώσεων, ώστε ν΄ ασκούν καθοριστική παρέμβαση στην διαμόρφωση της τιμής και να υπάρχει εξομοίωση της εμπορικής αξίας του προϊόντος με τις ισχύουσες τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η συνδρομή μου όταν χρειασθεί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αυτονόητη.
Με τιμή
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Τσόνογλου, που ήσουν όταν τα πασοκάκια δοιηκούσαν τα εκκοκκιστήρια των Ενώσεων ή όταν γίνονταν οι λαμογιές στα εκκοκκιστήρια ή όταν ο Πάγκαλος έδωσε δικαίωμα να καλλιεργείται το προιόν στην Αττική εκεί όπου δεν ευδοκιμεί. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν θίγετο το εισόδημα των αγροτών της Βοιωτίας???

Ανώνυμος είπε...

Συγκρινεις το εισοδημα των αγροτων επι εποχής ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ;
Δεν κατάλαβες ακόμα γιατί χάσατε τις εκλογές ή δεν μπορείς να το χωνέψεις;

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρο υπουργό είχατε απο την βοιωτία κα είδες τι έκανε για τους αγρότες αλλά και τι έκαναν αυτοί γι αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Τσόνογλου έσύ γράφεις τα σχόλια η ή χοντρούλα απο τη Λιβαδιά..?

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε μεγαλε
ολοι ξερουμε οτι τα γραφεις εσυ ο ίδιος άλλωστε είναι κλασσικό το επικολυρικό ταπεραμέντο σου.

Ανώνυμος είπε...

φιλαρα
ασε την πολιτική ειναι προασφατη η σφαλιάρα που φάγατε και βγάλτε τον πανίκα αρχηγό.
μόνο αυτός είναι καθαρός ρε.