Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας στην τεχνική εκπαίδευση!!!


TΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Ακόμη και σήμερα τα Τεχνικής Εκπαίδευσης σχολεία ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ πανελλαδικά για ορισμένους δεν υπήρχαν και δυστυχώς συνεχίζουν να μην υπάρχουν. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Δυο μήνες μας κοροιδευουν, κοροϊδεύουν τα παιδια, τις οικογένειες τους τη κοινωνια. Οι καθηγητές δίνουμε σκληρό αγώνα να λειτουργήσουμε τα σχολεία.
Με συμπτύξεις τμημάτων, με υπερβολικό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, με τριπλές εφημερίες εβδομαδιαίως και με επιβάρυνση όλων των προσθέτων εργασιών που κανονικά θα κατανέμονταν σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αν ήταν χωρίς κενά.
Ο λόγος που δεν έχουν προσλάβει καθηγητές, είναι ότι δεν έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ των τεχνικών ειδικοτήτων. Και αν τα αποτελέσματα εκδοθούν μέσα στο 2010 τα σχολεία θα υπολειτουργούν όπως τώρα Έλεος. Αν υπήρχε το αντίστοιχο πρόβλημα στα Γενικά Λύκεια θα είχε δοθεί λύση, αλλά αυτά είναι σχολεία ενώ τα Τεχνικά, σχολεία ενός κατώτερου θεού για να μη πω κανενός θεού. Λύση υπήρχε και υπάρχει αρκεί να ενδιαφερθούμε, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη δύστυχη Τεχνική Εκπαίδευση. Να προσλάμβαναν τον Σεπτέμβριο ή να προσλάβουν άμεσα αναπληρωτές και ωρομίσθιους ανάλογα μετά μόρια που έχουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι 30-6-2009.Αν ρωτήσετε τους δυο ίσως και τρεις μήνες άνεργους εκπαιδευτικούς όλοι θα συμφωνούσαν να γίνουν οι προσλήψεις μ αυτή τη διαδικασία και όταν εκδίδονταν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ, οι ωρομίσθιοι να προσλαμβάνονταν σαν αναπληρωτές όπου υπήρχαν κενά.
Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ διενεργήθηκαν 13,14-6-2009 και δεν έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα. Τεσσερσήμισι μήνες. Μήπως πρέπει να αντικατασταθούν οι υπεύθυνοι του ΑΣΕΠ με τις απαραίτητες κυρώσεις ποινικές και χρηματικές. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ..
Ένας Καθηγητής.

1 σχόλιο:

Συναδελφος είπε...

Πεστα συσναδελφε!!
Εδω και δυο μηνες εχουν ανοιξει τα σχολεια. Αντε να κανεις μαθημα με τρια διαφορετικα τμηματα.Προσπαθεις αλλα ειναι ματαιο .Κοροιδευεις τον εαυτο σου,τους μαθητες σου ,την κοινωνια ολοκληρη. Φυσικα μονο η Διοικηση ειναι ευχαριστημενη που το μονο που την ενδιαφερει ειναι "να κανουν ολλοι οι εκπαιδευτικοι το Ωραριο τους" (?) Για το οτι υπαρχουν ειδικοτητες που δεν εχουν κανει μια ωρα μαθημα τους φαινετε δε συγκινει κανεναν.