Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Θεοδωρόπουλου στον Μιχ. Χρυσοχοίδη


Ο Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος τρομαγμένος από την αυξανόμενη συνεχώς εγκληματικότητα στην περιοχή – έχει ζήσει μία ληστεία στα Οινόφυτα σαν Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας – έστειλε στο αρμόδιο υπουργείο την παρακάτω επιστολή: Θέμα: Σύσταση Τμήματος Ασφαλείας στα Οινόφυτα
Κύριε Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε για την δραματική αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου Οινοφύτων.
Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος μας γνωρίζει σειρά εγκληματικών ενεργειών, πολλές από τις οποίες μένουν ανεξιχνίαστες (απαγωγές, κλοπές, ληστείες, λαθρομετανάστευση), κλονίζοντας το αίσθημα ασφάλειας και ελευθερίας των πολιτών μας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου δηλώνει αδυναμία για την άσκηση σωστής αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του (Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι, Τανάγρα), λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η έκταση που αστυνομεύεται από το Α. Τ. Σχηματαρίου ανέρχεται στα 197.500 στρέμματα, με συνολικό πληθυσμό 36.000 κατοίκους, οι οποίοι – τους θερινούς μήνες – αγγίζουν τους 70.000 κατοίκους, λόγω του παραθεριστικού Δηλεσίου.
Ο Δήμος μας με αίσθημα ευθύνης και βάσει του νομοθετικού πλαισίου, δρομολογεί την σύσταση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης και Παραβατικότητας (άρθρο 84 του νόμου 3463/2006) και την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό.
Λόγω της έξαρσης της βαρύνουσας εγκληματικότητας, οι ενέργειες μας αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Κρίνεται εξαιρετικά επείγουσα η σύσταση Τμήματος Ασφαλείας στον Δήμο Οινοφύτων, με σκοπό την αποσυμφόρηση του Α. Τ. Σχηματαρίου και την άσκηση αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής.
Πιστεύουμε ότι οι λόγοι του αιτήματος μας θα τύχουν της κατανόησης σας και η σύσταση του Τμήματος Ασφαλείας θα ιεραρχηθεί στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος
Απο τον Ανεξάρτητο Παρατηρητή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑΡΕΣ ΚΑΙ PC, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ?
ΤΟΣΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ.
Ο ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ?