Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

"Ελπίδα για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος η επιλογή της Μ. Καραβασίλη" λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι


Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση το διορισμό της Μαργαρίτας Καραβασίλη στη θέση του ειδικού γραμματέα επιθεωρητών περιβάλλοντος και ενέργειας. Η αποκατάστασή της στην θέση αυτή (με νέες, πολυδιάστατες αρμοδιότητες), είναι μια επιλογή που μας γεμίζει ελπίδες ότι οι έλεγχοι θα είναι πιο αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αντισταθούν υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα απέναντι στα μεγάλα και μικρά συμφέροντα.
Η ευσυνείδητη και αποτελεσματική δουλειά της στο παρελθόν αποτέλεσε την αιτία για την οποία εκδιώχθηκε. Πέρα από την προσωπική δικαίωση είναι και μια σπάνια αναγνώριση εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που αντιστέκονται, συχνά ακάλυπτοι ή υπονομευόμενοι από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Ένας σημαντικός συμβολισμός για το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό σύνολο.
Η περίπτωση της κας Μαργαρίτας Καραβασίλη είναι επίσης ιδιαίτερη γιατί δεν σιώπησε μετά την εκδίωξη της αλλά συνέχισε τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να συρθεί ακόμα και στα δικαστήρια, θύμα μιας αντίληψης που τιμωρεί για «παραδειγματισμό» κάθε θαρραλέα συμπεριφορά. Παρόλα αυτά συνέχισε να δίνει τον αγώνα και μέσα από τις δραστηριότητες και τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι.
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: