Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ: «Για μία ακόμα φορά οι γυναίκες πρωτοστατούν…!!»


Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας ΄Αντζελας Βασιλιά για την παρουσίαση του θέματος « Οι Γυναίκες του ΄40». Το Θέμα το διαπραγματεύθηκε κινούμενη σε δύο βασικούς άξονες. Του χρέους και της γυναικείας φύσης.
Γιατί πραγματικά ένας άνθρωπος είναι ουσιαστικά ελεύθερος όταν επιτελεί το χρέος του.
Η γυναικεία φύση έχει σαν χαρακτηριστικό της αυτήν την εσωτερική ελευθερία την οποία αποκτά επιτελώντας το χρέος της μέσω της μητρότητας.
Είδαμε, λοιπόν, μέσα από την ομιλία της Προέδρου αυτό το χρέος των γυναικών που εκείνη την ιστορική περίοδο είχε τρία χαρακτηριστικά.:
Η γυναίκα παραμένει πίσω, στην εστία, μεγαλώνοντας παιδιά, κρατώντας γονείς και περιουσία.
Η γυναίκα επιτελεί υποστηρικτικό έργο κουβαλώντας πολεμοφόδια ή λειτουργώντας υποστηρικτικά στα νοσοκομεία περιθάλποντας τους τραυματίες.
Αλλά και την γυναίκα αντάρτισσα και καπετάνισσα στα βουνά.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γυναικών, αλλά και σε όλους τους γυναικείους συλλόγους γι την επιλογή του θέματος.
Η ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Φ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας ανώνυμοι μασκαράδες!

Ανώνυμος είπε...

Σας ενοχλεί που είναι παντού και την αγαπάει ο κόσμος σε όλη τη Βοιωτία; Να σκάσετε κομπλεξικοί!

Ανώνυμος είπε...

5.53...ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΛΑΕΙ...Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν άλλες κι` άλλες περιπτώσεις που ο κόσμος τις έστειλε και παραπέρα και τι λέτε εσείς... τουλάχιστον αυτή δεν τάζει λαγούς με πετραχίλια! Ο νοών, νοείτο!

ΔΩΡΟΘΕΟΣ είπε...

Η κυρία Παπαθωμά σε λίγες γραμμές χωρίς να πλατειάζει και να κουράζει έδωσε αδρά τις δύο ορίζουσες του χρέους και της γυναικείας φύσης όπως εύστοχα ανάφερε.Ήταν άλλωστε αναμενόμενο από μια αξιόλογη εκπαιδευτικό που σε νευραλγική μάλιστα θέση επί σειρά ετών ανταποκρίνεται άριστα στις δύσκολες απαιτήσεις του δημοσίου λειτουργήματος. Αυτή η χαρίεσσα γυναίκα άψογη στις οικογενειακές και συζυγικές της υποχρεώσεις , δικαιολογημένα καμαρώνει ως μητέρα γιατί ανέθρεψε δυο βλαστάρια . Η κόρη της τελείωσε Γυμναστική Ακαδημία και διαπρέπει στην δύσκολη ,άγνωστη, μεγαλύτερη και απαιτητικότερη από τη Λιβαδειά πόλη της Λάρισας στον τομέα της Γυμναστικής με την επιχείρηση που διατηρεί. Ο γιός της άριστος μαθητής και σημαιοφόρος στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς ολοκληρώνει προσεχώς τις σπουδές του στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ίδια δεν περιορίσθηκε στο ένα πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος, αλλά καθώς είναι ανήσυχο και ‘’ατίθασο’’ πνεύμα προχώρησε πολύ πάρα πέρα . Με την ζέουσα συμμετοχή της και την έντονη παρουσία της στα τοπικά κοινωνικά αλλά και πολιτικά δρώμενα ως συνέχεια της φοιτητικής ζωής, αλλά και της ιδιοσυγκρασίας της, δεν έχει περάσει απαρατήρητη όλα αυτά τα χρόνια Η επιτυχής διαδρομή της ήταν επόμενο να αναγνωρισθεί, να επιβραβευθεί και να εκτιμηθεί μέσω της ψήφου του από τον Βοιωτικό Λαό επί δύο συνεχείς τετραετίες στο ψηφοδέλτιο του σημερινού Νομάρχη κ. Κλ. Περγαντά .
Η θετική και στιβαρή της άποψη, στα νομαρχιακά ζητήματα ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε ως νομαρχιακή αναπληρώτρια αντινομάρχης. Μέχρι σήμερα ασκεί με επιμέλεια , σωφροσύνη , τόλμη ,διοικητική επάρκεια, αμεροληψία ,ευθυκρισία , υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία, ακομμάτιστη, άψογη, αφατρίαστη , αποφασιστική , εργασιομανής ,τελειομανής τα σημαντικά καθήκοντα της . Το περασμένο καλοκαίρι έλαμψαν οι ικανότητές της όταν με το πείσμα της ,το τσαγανό της και ‘’με το έτσι θέλω ‘’ πήρε τα ηνία από τον παρευρισκόμενο ταξίαρχο την ώρα που καιγόταν ο Βοιωτικός Κιθαιρώνας και κατεύθυνε η ίδια την επιχείρηση κατάσβεσης. Ως υπεύθυνη αντινομάρχης περιβάλλοντος, εξάρθρωσε με επιτυχία όλο το σκοτεινό κύκλωμα απόρριψης τοξικών υγρών και τελευταία αέριων αποβλήτων σε πολλά μέρη της Βοιωτίας . Είναι προσόντα που επιβάλλεται να ‘’ζυγίσουν’’ στην ανανέωση της εμπιστοσύνης του νομάρχη στο πρόσωπό της . Για όσους γνωρίζουν, εκτιμούν, αξιολογούν, βαθμολογούν θεωρείται απόλυτα σίγουρο ότι στο πρόσωπό της θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του Νομάρχη. Δεν θα αναμασήσω τα περί την συμβολή του γυναικείου πληθυσμού της Ηπείρου στον έπος του ΄40 Θα υπογραμμίσω και θα υπενθυμίσω μόνο, ότι η Έλλη Παππά, αυτό το «ιερό τέρας» της πολιτικής και του πνεύματος έφυγε λίγες μέρες πριν (27.10.09) για πάντα , πλήρης ημερών, συμπυκνωμένης ιστορίας και ζέουσας δημιουργίας. Η γυναίκα αυτή υπήρξε θρυλική μορφή της Αριστεράς, σύμβολο αγώνα και Αντίστασης, εκπροσωπούσε ένα ολόκληρο κόσμο και βίωσε όλες τις περιπέτειες και τις τραγωδίες της νεοελληνικής μας Ιστορίας. Ίσως το γεγονός αυτό εννοούσε η Φανή , αφενός με την αναφορά της στη γυναίκα αντάρτισσα και καπετάνισσα αλλά και με τον τίτλο: «Για μία ακόμα φορά οι γυναίκες πρωτοστατούν…!!» Θα ήταν ανεπίτρεπτη παράλειψη κλείνοντας να μη συγχαρώ την κυρία Άντζελα Πανταζή- Βασιληά , που δεν έτυχε μέχρι σήμερα να γνωρίσω ,για την ιδέα της επίκαιρης αυτής εκδήλωσης.

Παπαϊωάννου Θεόδωρος είπε...

Στή ΒΟΙΩΤΙΑ όντως υπάρχουν έντονα και απο πολλά χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία η ΦΑΝΗ καθώς φαίνεται φιλόδοξη καιπεισματάρα θέλει να αντιμετωπίσει .Το αν θα το επιτύχει είναι άλλο ζήτημα.Της κάνω τη σύσταση να επιδιώξει άμεση συνάντηση με την κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη που γνωρίζει άριστα το τεράστιο Βοιωτικό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Καλά θα κάνει να επισκεφθεί αμέσως τώρα το blog: oikomargarita.blogspot.com .Θέλω τέλος να ρωτήσω τον διαχειριστή αυτού του ιστολογίου,γιατί όσα κείμενα έχω στείλει εκτός ελάχιστα δεν μπαίνουν σε πρώτη ανάρτηση. Το ίδιο συμβαίνειπολύ περισσότερο και με το:orchomenos-press.blogspot.com Έτσι αναγκάζομαι να κάνω σχόλια επώνυμα που η φωτογραφία και το όνομά μου παραπέμπουν πάντα στο ιστολόγιό μου. Σημείωνω τέλος ότιτο ιστολόγιό μου αυτό θα μπορούσα να το συντηρώ αλλά είναι κάτι που θα μού τρώει χρόνο.
Θέλω μιά απάντηση.
Θ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Τα λουκέτα σε Μαίλλη και ΕΑΒ ως συμπτώματα ψυχολογικής διαταραχής (άγχος, κατάθλιψη, υπερδιέγερση, ευερεθιστότητα) εμμηνόπαυσης (στα 48 - 52).
Άλλα συμπτώματα: Κόπωση, πονοκέφαλος, , αϋπνίες, ταχυκαρδίες, , εξάψεις, εφιδρώσεις κλπ
Θα σου κάνει καλό η γυμναστική .