Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ενημερωτικό δελτίο ΔΕΠΟΔΑΘ


Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε (Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας - Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.T.Α) είναι ο Φορέας Διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ( Φο.Δι.Σ.Α) για την 2ης διαχειριστική ενότητα του Νομού Βοιωτίας.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, στην οποία συμμετέχουν 11 Δήμοι της πρώην επαρχίας Θήβας, έχει παραλάβει και λειτουργεί το έργο του ΧΥΤΑ από την 1η Απριλίου 2009 με δικό της προσωπικό.
Η λειτουργία του ΧΥΤΑ περιλαμβάνει την ζύγιση και υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, την επεξεργασία των στραγγισμάτων μέσω του βιολογικού καθαρισμού καθώς και την διαχείριση του βιοαερίου με την λειτουργία πυρσού καύσης.
Ο ΧΥΤΑ διαθέτει επίσης θρυμματιστή για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων ( ογκώδη απορρίμματα – κλαδιά, έπιπλα κ.α) καθώς και σύστημα πλύσης τροχών των εισερχομένων απορριμματοφόρων.
Ο ΧΥΤΑ, ο οποίος δέχεται μόνο αστικά απορρίμματα και όχι βιομηχανικά ή άλλου τύπου, έχει αδειοδοτηθεί με το σύνολο των αδειών (περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, άδεια λειτουργίας κ.λ.π) λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τους όρους που θέτει η Νομοθεσία για τις λίμνες Υλίκη & Παραλίμνη.
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: