Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός την Τρίτη (03/11), με βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ στα πελάγη. Η ΕΜΥ προβλέπει παρόμοιες καιρικές συνθήκες και για την Τετάρτη, από το απόγευμα της οποίας αναμένεται βελτίωση.
Ειδικότερα, για την Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά και εν συνεχεία σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στα πελάγη, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά, 9 μποφόρ.
Απαγορευτικό απόπλου στη Ζάκυνθο
Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, όπου η ένταση των ανέμων κυμαίνεται από 7 έως και 8 μποφόρ.
Τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Τα υπόλοιπα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, ωστόσο σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, συνίσταται να επικοινωνήσουν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
Βλάβες σε δίκτυο της ΔΕΗ
Πολλές είναι οι βλάβες που έχουν παρουσιαστεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, λόγω της καταιγίδας, σε όλο το δίκτυο της ΔΕΗ στην Ζάκυνθο.
Αυτή τη στιγμή αρκετά χωριά είναι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και, σύμφωνα με το τοπικό γραφείο βλαβών, όλα τα συνεργεία είναι επί ποδός για την επίλυση των ζημιών.
Για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα ωστόσο αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί, στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: