Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ ζητά το Εργ. Κέντρο Θήβας


Την άμεση παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θ. Ματάλα για διάφορα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με θέματα αρμοδιότητας του, ζητά με επιστολή του το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Σας κάνουμε γνωστό ότι η περιοχή μας είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνει περίπου τις 1.800 επιχειρήσεις (ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ- ΟΙΝΟΦΥΤΑ- ΘΗΒΑ), τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας, μισθοδοσίας, κατοχύρωση ειδικότητας και μη εφαρμογής των Νόμων από τους εργοδότες είναι μεγάλα.
Οι Επιθεωρήσεις Εργασίας (Τεχνική και Κοινωνική) δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον αυξημένο αριθμό των επιχειρήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να μην γίνονται τακτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων να διογκώνονται αντί να μειωθούν.
Επίσης να μην υπάρχει στην περιοχή μας Επιθεωρητής γιατρός και να αναγκαζόμαστε να απευθυνόμαστε στην Λάρισα και την Χαλκίδα.
Ζητάμε άμεσα συνάντηση για ανάλυση των παραπάνω θεμάτων και το τι ενέργειες έχουν γίνει για τα συγκεκριμένα θέματα μέχρι σήμερα.
Αναμένουμε έγγραφό σας με την ημερομηνία συνάντησής μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: