Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις μονάδες Ψυχικής Υγείας που εντάσσονται στην ΕΠΑΨΥ του Ν. Εύβοια


Ερώτηση Βουλευτών ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών

Απλήρωτοι είναι εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στους ξενώνες ψυχικής υγείας που εντάσσονται στην ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας). Δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2009, όπως επίσης το δώρο των Χριστουγέννων.
Η κατάσταση αυτή ταλαιπωρεί συνεχώς τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες με πολλά προβλήματα και ελλείψεις που επιδρούν πολύ αρνητικά στην κατάσταση των ασθενών.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μεγάλες. Η πολιτική τους αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα, υποβαθμίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες, επιβαρύνει οικονομικά τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Υπουργοί, σε τι ενέργειες θα προβούν, ώστε:
• Άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
• Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υποδομές και μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό στις δημόσιες μονάδες υγείας.
• Να δημιουργηθεί δημόσιο δίκτυο ξενώνων, οικοτροφείων και διαμερισμάτων αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης κλειστής ή ανοιχτής περίθαλψης εκεί που χρειάζεται.
• Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με πλήρη διασύνδεση του κέντρου ψυχικής υγείας και της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής ή νοσοκομείου.
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: