Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη Α. Κατσιφάρα σε Γυναικείες Φυλακές και Κ.Α.Τ.Κ.Ε!!


Τις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα αλλά και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων επισκέφθηκε το πρωϊ της Τετάρτης ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα διαβίωσής τους, αλλά και να τους ευχηθεί για τις γιορτές.
Η είσοδος στις φυλακές είναι απαγορευμένη για τα ΜΜΕ, όμως η έξοδος του υφυπουργού μας εξέπληξε ευχάριστα!
Ευχήθηκε στον καθένα προσωπικά και μας μίλησε για την παρουσία του «δίπλα στις κρατούμενες μανάδες, δίπλα στα μικρά παιδιά, που δυσκολεύονται μέσα στον χώρο των σωφρονιστικών καταστημάτων, αλλά στις εκδηλώσεις των ατόμων του Κέντρου Απεξάρτησης».
«Πολιτική μας βούληση είναι να αλλάξουμε τα πράγματα, να δούμε το σωφρονιστικό σύστημα με άλλη ματιά, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προς την κατεύθυνση εκείνη θα ενισχύσουμε όλες τις πρωτοβουλίες» είπε ο κ. Κατσιφάρας, αναφερόμενος στους τέσσερεις βασικούς άξονες:
• Πραγματική βοήθεια στον κρατούμενο ώστε να τύχει δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή
• Ουσιαστική βοήθεια για την απεξάρτηση του κρατούμενου από την μάστιγα των ναρκωτικών
• Ενίσχυση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
• Αλλαγή όλου του συστήματος της επανόδου των κρατουμένων αμέσως μετά στην αποφυλάκιση στην κοινωνική ζωή.
«Θα πάμε βήμα – βήμα αυτές τις πολιτικές, δεν θα συμβιβαστούμε με νοοτροπίες που πραγματικά μας έχουν καθηλώσει και αφήνουν εκτεθειμένη την χώρα μας, θα κάνουμε αλλαγές με σεβασμό και στον άνθρωπο και στα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε, ενώ ερωτηθείς για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή από την έλλειψη τμήματος Μεταγωγών και προσωπικού στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας απάντησε: «Είμαστε κυβέρνηση μόλις 2,5 μηνών κι έχουμε πάρα πολλά κενά ακόμα που πρέπει να δούμε. Τα συγκεκριμένα προβλήματα θα τα δούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και βήμα – βήμα θα δώσουμε οριστικές λύσεις, για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή λειτουργία αλλά ταυτόχρονα και ασφάλεια στα καταστήματα κράτησης και την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: