Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ


Διακόσια εβδομήντα τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από τις 13.00 το μεσημέρι στο ύψος του Κάστρου, προκειμένου να αποκλείσουν την εθνική οδός στο 100ο χλμ., με παράλληλα μπλόκα στην Τιθορέα στην παλιά, δηλαδή, εθνική οδό στον «παλιό Λεβέντη», τους Θηβαίους να παίρνουν τον δρόμο για τον παράδρομο του κόμβου της πόλης και τους Ελεωνίτες για το 70 χιλιόμετρο στο ύψος της Ριτσώνας.
Στην Θήβα τα τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στην δυτική είσοδο της πόλης, στο Πυρί, όπου ο χάρτης της Ελλάδας με το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» καρφιτσωμένο επάνω έδειχνε τα συναισθήματα των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την τακτική των ιθυνόντων της Ε.Ε., οι οποίοι στον βωμό συμφερόντων πωλούν τον πρωτογενή τομέα χωρών και δη της Ελλάδας σε βάρος κυρίως της υγείας των καταναλωτών.
Ας δούμε όμως, πως αναφέρεται ακριβώς στο πρόβλημα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θήβας Η. Χατζηδούρος: «Τα προβλήματα των αγροτών έχουν να κάνουν κυρίως με αυτές τις εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, καθώς έχει αποφασιστεί από τις Βρυξέλλες, από 1/1/2010 να εισάγονται αδασμολόγητες πατάτες – κρεμμύδια και όλα τα είδη των κηπευτικών από την Αίγυπτο και Μαρόκο χωρίς να γίνονται φυτουγειονομικοί έλγχοι για αυτά. Πριν 2 χρόνια οι Βρυξέλλες πάλι αποφάσισαν να προτείνουν 150 σκευάσματα φυτοφαρμάκων για τις χώρες μέλη της Ε.Ε., στις οποίες βέβαια δεν ανήκουν η Αίγυπτος και το Μαρόκο, ο καταναλωτής όμως θα φάει από αυτά τα προϊόντα.. Η ιστορία ξεκινά από πολύ παλιά, όταν μας εγκλώβισαν σε παραγωγές ανοιχτής καλλιέργειας όπως είναι το βαμβάκι , καλαμπόκι, ρύζι, για τα οποία δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούμε τον τρίτο κόσμο, όπου καλλιεργούνται Έτσι, μας έδιναν άλλα προϊόντα της γης μας, για τα οποία έχουμε πάλι προβλήματα, καθώς οι αθρόες αμφίβολες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις στην συνέχεια καταλήγουν ούτως ή άλλως στα στομάχια μας και σε βάρος των ελλήνων αγροτών».
Αυτό είναι το πρώτο σκέλος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι καταναλωτές θα έλεγα εγώ, οι οποίοι όμως αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα με τις ακάλυπτες επιταγές, οι οποίες αυτή την στιγμή αγγίζουν το 20%!
Μεγάλος αριθμός τρακτέρ έχει συγκεντρωθεί και στην διασταύρωση των Βαγίων.

1 σχόλιο:

spiros είπε...

αντε εκει στο πασοκ...αφηστε τους λαθρομεταναστες και ασχοληθητε με τους αγροτες....τι ζηταω ε????