Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αίτηση Δημάρχου Οινοφύτων προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος


ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ για ανάληψη δράσης, πρόληψης και αποκατάστασης
(άρθρο 13 Π.Δ. 148/29-9-2009)
Του Νομικού προσώπου με την επωνυμία ‘‘ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ’’ του Νομού Βοιωτίας που εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο Γεώργιο Θεοδωρόπουλο
………………………………………………………………………………………….
Ι. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
1. Η ρύπανση του Ασωπού ποταμού, των υπόγειων υδάτων και των εδαφών της περιοχής της Ανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας με βιομηχανικά κυρίως υγρά απόβλητα συντελείται εδώ και 35 χρόνια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων μεταξύ των οποίων συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνούν τα 60 μg/l καθώς και συγκεντρώσεις νικελίου που ξεπερνούν τα 30 μg/l, πράγμα που έχει σαν συνέπεια να απειλείται άμεσα η υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής.
2. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο εξασθενές χρώμιο, αυτό θεωρείται καρκινογόνο σύμφωνα με την US Environmental Protection Agency και άλλους επιστημονικούς οργανισμούς . Ενώ αρχικά η ως άνω ιδιότητά του ως καρκινογόνου εθεωρείτο ότι περιορίζονταν μόνο στην εισπνοή, ωστόσο νεώτερες έρευνες που διεξήχθησαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι παραμένει καρκινογόνο και στην κατάποση . Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να ανιχνεύεται καθόλου στο πόσιμο νερό. Είναι από όλους αποδεκτό ότι η ύπαρξη αυτών των βαρέων μετάλλων στο νερό οφείλεται στην ανεξέλεγκτη διάθεση τοξικών και επικινδύνων αποβλήτων βιομηχανιών της περιοχής. είναι σε όλους γνωστό ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας το απαιτούμενο από την κοινοτική νομοθεσία δίκτυο για την ασφαλή απόθεση τοξικών και επικινδύνων αποβλήτων με αποτέλεσμα να απορρίπτονται παράνομα και ανεξέλεγκτα περί τις 600.000 τόνοι τέτοιων αποβλήτων κατ’ έτος. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η συνέχεια εδώ

7 σχόλια:

ALEKOS είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ

ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.
ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΥΠΟΨΗΦΙΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΠΩς ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τι σου είναι η προεκλογική περίοδος!!!
Προεκλογικά το παίζεις πρόβατο και μετεκλογικα αποκαλύπτεσαι λύκος

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει και ποιος θα πληρώσει τη προεκλογική του συγκέντρωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ ο δήμαρχος.

Γιατί αν τη πληρώσει ο Δήμος, θέλον όλοι τους πολύ ξύλο.

Ανώνυμος είπε...

Σας πείραξε ο Γιώργος γιατί έφερε νερό στα Οινόφτυα. Με τα όποια προβλήματα και αντιπαραθέσεις. αυτό που δεν έκανα άλλοι τόσα χρόνια το έκανε αυτός μέσα σε 2 χρόνια. Ακόμη και εσείς που λέτε σήμερα τόσα πολλά, πως δεν ξέρατε το καρκινωμένο νερό που πίνατε πριν;
πως σας διέφυγε αυτό;
Αφήστε τα πολιτικάντικα παιχνίδια και κοιτάξτε να κάνετε καμιά πρόκοπη εκεί στα Οινόφυτα. Εκτός και αν η προκοπή για εσάς είναι να βγάλετε Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ.
αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Διότι ο πρόεδρος του Δημοτικού σας συμβουλίου έβριζε τον Δήμαρχο μαζί με το συνάφι του και τώρα που παίρνει τον μισθό μούγγα.... Ο κ΄σομος κατάλαβε ότι στην αρχή αγωνιστήκατε και εσείς για το περιβάλλον και δώσατε μάχη. ¨ομως ο μηδενισμός των πάντων πάει πολύ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είπες ότι έφερε το νερό ο Δήμαρχος μόνος του;
Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.

Ότι είναι κακό ο Γιώργος το χρεώνει στους συμβούλους και ότι αυτοί δε συνεργάζονται μαζί του.
Ότι είναι καλό το καρπώνεται μόνος του.

Αλλά η μαυρη συνεφιά πλάκωσε και θα βρέξει να μας ξεπλύνει από αυτή τη μπόχα.

Χρηστος είπε...

Στο ΤΙΤΑΝΙΑ δε μάζευε και ο Γιαννάκης τους ψηφοφόρους του;
Γιατί κάνει εκεί τη συγκέντρωση;
Δε γνωρίζει ότι με λεοφωρεία θα τους πάει;
Άντε να βγει βουλευτής με 'θέλημα θεού'. μπας και ξεφύγουμε από τις καταστροφικές ενέργειές του.