Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Νέα ερώτηση της Β. Τσόνογλου για τα κενά στα σχολεία του Ν. Βοιωτίας


Νέα ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Στην ερώτηση της η κ. Τσόνογλου γνωστοποιεί στην κα. Υπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα σε σχολεία του Ορχομενού, της Θήβας, της Λιβαδειάς και της Αλιάρτου, εξαιτίας της έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Πλήρωση θέσεων νηπιαγωγών και δασκάλων Νομού Βοιωτίας
Κυρία Υπουργέ,
Σε συνέχεια της ερώτησης που είχα καταθέσει στις 16 Νοεμβρίου 2009 θέλω να επιστήσω την προσοχή σας ξανά στο γεγονός ότι συνεχίζονται στο Νομό Βοιωτίας οι ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα τόσο στην λειτουργία των σχολείων όσο και στους ίδιους τους μαθητές.
Από το νομό μας κάθε χρόνο φεύγουν με απόσπαση πολλοί εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά τα οποία όμως δεν αναπληρώνονται, τουλάχιστον άμεσα.
Την χρονική περίοδο που διανύουμε προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις χρειαζόμαστε άμεσα δύο δασκάλους (ΠΕ 70) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας και τέσσερις νηπιαγωγούς (ΠΕ 60) στο 7ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, στο 8ο και 4ο Νηπιαγωγείο Θήβας και στο 1ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου.
Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία όπου έχουν παρουσιαστεί οι παραπάνω ανάγκες είναι ήδη υπεράριθμα καθώς έχουν γίνει συγχωνεύσεις και σε ένα μήνα περίπου θα υπάρξουν δύο επιπλέον κενά σε νηπιαγωγεία του Νομού Βοιωτίας λόγω τρίμηνης άδειας τρίτεκνων.
Εν όψει των παραπάνω αναγκών ,
Ερωτάσθε:
Εάν προτίθεστε ώστε άμεσα να ανοίξουν οι διαδικασίες πλήρωσης των ανωτέρω θέσεων στο Νομό Βοιωτίας καθώς και άλλων θέσεων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού.
Η Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

olo erotisis stin kolitisou kanis.

spiros είπε...

αφηστε τις ερωτησεις...και δωστε λυσεις...εκει ειστε να λυνετε προβληματα ..οχι να κανετε ερωτησεις...τοτε η αντιπολυτευση τι θα κανει???