Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Γ.Γ της Περιφέρειας



Με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος.
Στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της κ. Διαμαντοπούλου ο Δήμαρχος την ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο όπως η κατασκευή του Ανατολικού Περιφερειακού, τα δημοτικά σφαγεία, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η αποκατάσταση της οδού Μακαρίου, θέμα για το οποίο ο κ. Σβίγγος έκανε γνωστό ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση, ζητώντας από την κ. Διαμαντοπούλου την άμεση έναρξη των εργασιών όπως επίσης και την ολοκλήρωση του αντικειμένου με τις υπολειπόμενες εργασίες (φωτισμός κλπ).
Ο Δήμαρχος ζήτησε παράλληλα την συνδρομή της κ. Διαμαντοπούλου για την κατασκευή κυκλοφοριακών κόμβων στην Παλαιά Εθνική οδό Θηβών-Χαλκίδας, ΠΕΟ Θηβών-Λιβαδειάς και προέκτασης της οδού Μακαρίου και ΠΕΟ Θηβών-Χαλκίδας προς Ελεώνα (κόμβος Σκουρόπουλου), κόμβος νοσοκομείου.
Στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και κυρίως την διαχείριση των οικιακών στερεών αποβλήτων ο κ. Σβίγγος ζήτησε να ενισχυθεί η προσπάθεια της ΔΕΠΟΔΑΘ, που είναι και έδρα του Πανελλήνιου δικτύου των Φορέων διαχείρισης, για τον εξοπλισμό του ΧΥΤΑ (προμήθεια σταθερών και κινητών μέσων) ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ελαφρυνθεί ο φορέας περίπου κατά 700 χιλ. ευρώ ετησίως.
«Η κ. Γενικός μας διαβεβαίωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες για την αποκατάσταση των 11 χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων. Επιβεβαιώσαμε την καλή διάθεση της για την συνέχιση της συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμου» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Σβίγγος ενώ ενημέρωσε και για τα προβλήματα που δημιουργεί μέσα στην πόλη η διέλευση των βαρέων και επικίνδυνων οχημάτων και συνέχισε «απαιτείται ένα υπόλοιπο ποσό της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ, για την ολοκλήρωση των μελετών, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ένταξη κατασκευής του Περιφερειακού στο ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειακός δρόμος είναι ο πρώτος στόχος για τον Δήμο Θηβαίων και έχουμε την διαβεβαίωση της κ. Διαμαντοπούλου ότι θα το δει με τον σεβασμό και σοβαρότητα που απαιτείται και που η ίδια σε περίσσια διαθέτει».
Παράλληλα ο κ. Σβίγγος, με την ιδιότητα του μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου συζήτησε και για τον προγραμματισμό συνεδρίασης του οργάνου.
«Θέλω να την ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξε στα θέματα, όπως τέθηκαν, και έχω την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα δώσει τις σχετικές απαντήσεις και την προσκάλεσα να έρθει στην πόλη μας για μια σύσκεψη παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και των φορέων ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις για τα ζητήματα που μας αφορούν» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων.

3 σχόλια:

spiros είπε...

τωρα λυθηκαν ολα...κοιμηθητε ησηχοι ολοι......

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι σπύρο να λύνονταν όλα τα προβλήματα. Βλέπεις δηλαδή κάτι κακό σε αυτήν την συνάντηση; Η' μήπως δεν έπρεπε να πάει ο Σβίγγος στη Διαμαντοπούλου;

spiros είπε...

και που πηγε ποιο τα αποτελεσματα???αυτα τα συναντηθηκαμε για τους τυπους δεν χρειαζονται...να αφησουμε τισ δημοσειες σχεσεις....χρειαζονται εργα....