Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ομιλία της Β. Τσόνογλου στη Βουλή


Σημεία ομιλίας της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα «Ρύθμιση Επιχειρηματικών και Επαγγελματικών οφειλών προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις».
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι γεγονός ότι ο τεράστιος εκτροχιασμός του δημοσιονομικού χρέους της χώρας μας προηγήθηκε της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και είναι ευθύνη και αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης.
Τα νοικοκυριά έγιναν φτωχότερα, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κυριολεκτικά «πάτωσαν» και αναγκαζόμενες λόγω της έλλειψης ρευστότητας να μειώσουν τον κύκλο εργασίας τους για να ανταπεξέλθουν στην κρίση αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα σκληρά τόσο για τις ίδιες όσο και για τους εργαζόμενους μειώνοντας τις επενδύσεις τους και την παραγωγική τους δραστηριότητα με την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη.
Οι τράπεζες οχυρωμένες πίσω από την λευκή επιταγή τω 28 δις, καχύποπτες για το μέλλον της οικονομίας ανοίγουν δύσκολα τις στρόφιγγες δανειοδότησης με αποτέλεσμα η κίνηση κεφαλαίων στην αγορά να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Και ενώ η αγωνία καταναλωτών κι επιχειρηματικού κόσμου ανεβαίνει στα ύψη το ΠΑΣΟΚ...
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: