Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κατσιμπάρδη


Το βιβλίο θα προλογίσουν οι: Θ. Πάγκαλος, Π. Παυλόπουλος, Φ. Κουβέλης, Κ. Γεωργουσόπουλος, Β. Βασιλικός, Μ. Γιαννακάκη και Ν. Σβίγγος

Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θήβας, με την ευκαιρία της παρουσίασης του δίτομου βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη ¨ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΜΥΘΩΝ¨.
Η πρόσκληση που έχει σταλεί αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θηβαίων, έχουν την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΜΥΘΩΝ», που θα γίνει στη Θήβα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων (απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο), το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 7μ.μ. Το δίτομο αυτό βιβλίο θα παρουσιάσουν: ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτής της «Ν.Δ.», πρώην υπουργός, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.», ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός Θεάτρου, λέκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, o Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας, η Μαρία Γιανακάκη, ζωγράφος και ο Νίκος Σβίγγος, δήμαρχος Θήβας
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και θα βραβευτεί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, και τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη για το συγγραφικό του έργο και τη γενικότερη προσφορά του στην Ορθοδοξία και τον ελληνικό πολιτισμό.
Στην 4η σελίδα της πρόσκλησης καταχωρούνται οι παρακάτω δύο σύντομες περικοπές από τους προλόγους, που έχουν γράψει για το βιβλίο ο Βασίλης Βασιλικός (1ος τόμος) και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (2ος τόμος), οι οποίοι και δίνουν το στίγμα του βιβλίου:
«Η πολυετής εντρύφηση του Γιώργου Κατσιμπάρδη στο ¨Θηβαϊκό Κύκλο¨, τα προηγούμενα βιβλία του για τη Θήβα, τη Λιβαδειά και τους Δελφούς, η πολυσήμαντη κοινωνική του προσφορά, καθώς και η βαθειά παιδεία του, συνταιριασμένη με την ευαισθησία του καλλιτέχνη, συντέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το βιβλίο, που συμπληρώνει ένα κενό της Γραμματολογίας σχετικά με τα θέματα της ελληνικής μυθολογίας και δραματουργίας…»
Βασίλης Βασιλικός
(Στον πρόλογό του για τον 1ο τόμο του βιβλίου)
«Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, με το δίτομο αυτό βιβλίο του, υφαίνει περίλαμπρο χαλί, με στιμόνι τον κοινόχρηστο μύθο και υφάδι τις ιδέες, τις αξίες, τα ήθη και τους πόθους μιας ξεχωριστές για τον παγκόσμιο πολιτισμό εποχής(…) Τέτοιο έργο θα ανέμενε κανείς από πανεπιστημιακό αρχαιοελληνιστή ή θεατρολόγο. Και όμως το πνευματικό αυτό εργαλείο – απαραίτητο για κάθε μαθητή, φοιτητή, δάσκαλο και πανεπιστημιακό – μας έρχεται από μια ¨απροσδόκητη πηγή¨: από ένα νομικό, πρώην πρωταθλητή στίβου και πολιτικό…»
Κώστας Γεωργουσόπουλος
(Στον πρόλογό του για τον 2ο τόμο του βιβλίου)

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θήβας θα είναι μαζεμένα όλα τα σκατά, οι κλέφτες, και οι προδότες της Πατρίδος. Όλων των ειδών τα Λαμόγια θα τα βρείτε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ...ΣΑΣ ΚΑΚΟΦΕΝΕΤΕ..ΝΑ ΛΥΠΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..............

Ανώνυμος είπε...

Ψαχνω μεταχειρισμενο μοτερ του καλοριφερ για πεζω 405

Ανώνυμος είπε...

ναι ανώνυμε 8:065 θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να μας λένε "αγωνιστές"...

Ανώνυμος είπε...

Ο σίβυλλα είναι κολλητός της Άριας

Ανώνυμος είπε...

ο κατσιμπάρδης δεν έχει κάνει φυλακή, άλλοι όμως....

Ανώνυμος είπε...

ναι,γιατι ξεγλιστρανε απο το νομο-ο αχρηστος που δεν ηταν αξιος να σουλουπωσει το γηπεδο-τα ξεχασατε;

Ανώνυμος είπε...

Είναι πικρό
το πιοτό της αμαρτίας
γαλάζιας, πράσινης και κόκκινης μαζί.