Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Βροχές και συννεφιά το τριήμερο- Με άστατο καιρό τα Κούλουμα


Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά να είναι έντονα στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει τοπική συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.
Την Κυριακή περιμένουμε αρχικά στη δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, φαινόμενα που γρήγορα θα επεκταθούν και υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ αργότερα θα βρέξει και στην περιοχή του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά και νότια.
Την Καθαρή Δευτέρα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: