Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

"Η ΟΝΝΕΔ Θήβας στέλνει βοήθεια στην Αϊτή"


Την Τετάρτη 13-1-2010 ένας πολύ ισχυρός σεισμός έπληξε τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου. Ο σεισμός αυτός ισοπέδωσε πολλά από τα σπίτια των κατοίκων και άφησε πίσω του εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Ισοπέδωσε ακόμη την υποδομή της φτωχής αυτής χώρας και το κτίρια του ΟΗΕ κάνοντας έτσι πολύ δύσκολη την επόμενη μέρα για τα θύματα του σεισμού και τους τραυματίες. Λόγω της μεγάλης απόστασης της χώρας, αλλά και λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Αϊτή γίνεται με μεγάλη δυσκολία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15-01-1822 η Αϊτή έγινε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση του 1821. Η Αϊτή, πέρα από την δήλωση αναγνώρισης της επανάστασης, παρότι κατεστραμμένη από το δικό της πόλεμο, έστειλε στον Αδαμάντιο Κοραή 25 τόνους καφέ για να εκποιηθούν στο Παρίσι και να αγορασθούν όπλα για τον αγώνα των Ελλήνων.
Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε αυτήν την προσπάθεια. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών συγκεντρώνουμε χρηματική βοήθεια για να σταλεί στους σεισμόπληκτους. Ακόμη και το ελάχιστο ποσό που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε, για τους ανθρώπους της Αϊτής φαντάζει αυτήν την στιγμή τεράστιο!
Λογαριασμός καταθέσεων στην “Τράπεζα της Ελλάδος”: 2341 1314 78
Με τιμή,
Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε σεις,ακουγεστε μονο στις καταστροφες γιατι γι αυτες εισαστε μονο