Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Θήβα!
Μαθήματα μαγειρικής παρακολούθησαν τα μέλη του Σωματείου Εστιατόρων, καφετεριών και συναφών επαγγελμάτων σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών πρ. επαρχίας Θήβας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Ελλήνων Γεύσεις» και είχε ως θέμα την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα καθώς και την Μεσογειακή Διατροφή.
Ο κ. Βασίλης Μαργαρίτης, Αρχιμάγειρας του Chef club Αθηνών, πέραν από τις γευστικές του προτάσεις ενημέρωσε παράλληλα τους Θηβαίους επαγγελματίες για τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων όπως επίσης και για τους τρόπους πιστοποίησης των επιχειρήσεων ώστε να ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές.
«Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των μελών μας στην παρασκευή νέων πιάτων και γεύσεων ώστε να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Χαρατσής και συνέχισε «Η συμμετοχή και η διάθεση των επαγγελματιών στο σημερινό σεμινάριο μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε το πρόγραμμα ενημέρωσης και επιμόρφωσης των μελών μας. Ο εμπλουτισμός των γνώσεων και της λίστας προσφοράς της κάθε επιχείρησης έχει κοινό αποδέκτη τον πελάτη και γι’ αυτόν “παλεύουμε”».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης τόνισε ότι «το ΕΒΕ Βοιωτίας επενδύει στην ενημέρωση και στην βελτίωση των γνώσεων. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και με άλλα προγράμματα ακόμα και επιδοτούμενα»
Τα μέλη του Σωματείου μέσα σε μια κεφάτη και δημιουργική ατμόσφαιρα «δανείστηκαν» τις πολύτιμές γνώσεις του Chef, ο οποίος παρασκεύασε εντυπωσιακά πιάτα, εναλλάσσοντας σκεύη και υλικά και αποκαλύπτοντας τα μικρά εκείνα μυστικά που χαρίζουν ξεχωριστές γεύσεις και απίστευτες εμφανίσεις.
Το παρών του στο σεμινάριο έδωσε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι «τέτοιες δραστηριότητες αναπτύσσουν τον κλάδο, εμπλουτίζουν τις γνώσεις και είναι πρωτόγνωρες με την έννοια ότι όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να ενημερώνονται και να εκσυγχρονίζονται».
Τέλος ο Δήμαρχος κ. Σβίγγος συνεχάρη την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών πρ. επαρχίας Θήβας και τους διοργανωτές και ευχήθηκε «όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο υγιεινά πιάτα στο τραπέζι μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου