Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ποιοι απεργούν σήμερα….


Σε απεργιακό κλοιό πάλι σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα η επιβάρυνση των καταναλωτών με αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες καθημερινής ανάγκης συνεχίζεται.
Η τιμή της αμόλυβδης έχει ήδη κατά μέσο όρο εκτοξευθεί στα 1,37 ευρώ και την ερχόμενη Δευτέρα εφαρμόζεται και η αύξηση στον συντελεστή του ΦΠΑ, ο οποίος φτάνει πλέον στο 21%.
Από την Δευτέρα αρχίζει να μετρά και η νέα επιβάρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπου ο ΦΠΑ ανεβαίνει στο 10% έναντι 9% που ισχύει σήμερα, ενώ ήδη έχει εξαγγελθεί η εφαρμογή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και στην ηλεκτρική ενέργεια από τον Μάιο, η οποία θα επιβαρύνει κατά 5% περίπου ως προς το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έναν μεσαίο λογαριασμό μιας 4μελούς οικογένειας.
Τα κακό όμως δεν σταματά εδώ, καθώς για να καλυφθεί το κόστος ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), το τέλος υπέρ ΑΠΕ που εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα πρέπει να αυξηθεί από το 2011 στα 2,5 ή και στα 3 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι μόλις 0,30 ευρώ σήμερα!
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: