Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Για μια αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση


Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον πιο επιθετικό τρόπο από την πλευρά της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία. Η επίθεση που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση από την προεκλογική περίοδο, σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα και τα Μ.Μ.Ε., συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και μέσα από το αντεργατικό Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε και την ψήφιση των «εισπρακτικών» μέτρων.
Με περίτεχνο τρόπο η κυβέρνηση προσπάθησε να τρομοκρατήσει τον κόσμο της εργασίας αναφορικά με το δημόσιο έλλειμμα, την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους, τη δημοσιονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, χρησιμοποιώντας τη για να συμπιέσουν ολοένα και περισσότερο τα εισοδήματα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση με σκοπό τελικά να ενισχυθεί η κερδοφορία της εργοδοσίας – κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους και τη νεολαία:
Μείωση 13ου και 14ου μισθού κατά 30% και μείωση 10% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων που θα συμπαρασύρει σε πάγωμα και ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΣΕΒ.
Νέα ασφαλιστική αλλαγή με αύξηση των ορίων ηλικίας και σημαντική μείωση των συντάξεων.
Περικοπή των μόνιμων θέσεων και των διορισμών στο δημόσιο με συνεπακόλουθο την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων-χτύπημα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Πρόκειται για την πιο σκληρή επίθεση που έχει δεχθεί μεταπολεμικά ο κόσμος της εργασίας…
Καλούμε σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
Σύμφωνο σταθερότητας: απάντηση στην κρίση ή πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζόμενων;
Ομιλητής :Μιχάλης Ρίζος (Συνδικαλιστής – Γιατρός)
Μ. Πέμπτη 1/4 , ώρα 6:30 μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: