Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Σύσκεψη στο παλιό Δημαρχείο για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Φορέων και των Συλλόγων στην χθεσινή συγκέντρωση που έγινε στο παλιό Δημαρχείο για την ενημέρωση τους σε ότι αφορά την διοργάνωση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ.
Την ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος και στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων τόνισαν ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διοργάνωση που θα αναδείξει την περιοχή μας μέσα από τα πολιτιστικά και γαστρονομικά της στοιχεία, μιας και στόχος της είναι προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και της υγιεινής διατροφής.
Το μεγαλύτερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Θηβαίων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού από τις 22 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου, στο Μοσχοπόδι στον χώρο πέριξ του ανοιχτού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη».
«Πρόκειται για ένα πολυήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων που έρχεται να αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής μας και ελπίζουμε ότι στο κάλεσμα μας, θα ανταποκριθούν πολλοί σύλλογοι και φορείς οι οποίοι θα θελήσουν και με αυτόν τον τρόπο να προβάλλουν τα παραδοσιακά τους προϊόντα, τις δραστηριότητες τους και τον λαϊκό μας πολιτισμό» είπε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος και συνέχισε «Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γευτεί παραδοσιακές συνταγές και γαστρονομικές προτάσεις με βάση αγνά προϊόντα της Θηβαϊκής γης, από διακεκριμένους σεφ, όπως επίσης και τοπικά κρασιά αλλά αυτό που προσμένουμε από αυτήν την διοργάνωση είναι να γνωρίσει τον τουριστικό και πολιτιστικό πλούτο της Θήβας».
Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε ότι «προτεραιότητα θα έχουν τα σχολεία και οι μαθητές τους αλλά και όσοι θέλουν πραγματικά να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου με σκοπό το Φεστιβάλ αυτό να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός του Δήμου Θηβαίων».
Σημειώνουμε ότι κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ οι φορείς και οι σύλλογοι του Δήμου θα έχουν δωρεάν το δικό τους τουριστικό περίπτερο μέσα από το οποίο θα παρουσιάζουν το παραδοσιακό στοιχείο και το τουριστικό προϊόν.
Ήδη στον Δήμο έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις.
Στο 1ο κάλεσμα του Δήμου Θηβαίων για την ενημέρωση ανταποκρίθηκαν:
• Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας, Εμπορικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Σύλλογος «Λάϊος», Λύκειο Ελληνίδων, Σύλλογος Σαρακατσαναίων, Ένωση Μικρασιατών Θήβας, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Σύλλογος Γυναικών «Ισμήνη», Ένωση Ποντίων Θήβας, Σύλλογος Πολυτέκνων, Παραγωγικός Συνεταιρισμός Γυναικών, Χ.Ε.Ν, Τοπικό Συμβούλιο Νέων, Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου, Ειδικό Σχολείο Λουτουφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: