Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Απάντηση Γερουλάνου σε Τσόνογλου για Μουσείο Θήβας και αρχαιολογικούς χώρους Βοιωτίας


«Το έργο της έκθεσης του Μουσείου Θηβών και του περιβάλλοντος χώρου του, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ έχει προταθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. για ένταξη στον κωδικό 59 του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, καθώς κρίθηκε απόλυτα ώριμο και αναγκαίο έργο».
Αυτό απαντά, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Ο Υπουργός μάλιστα κάνει γνωστό ότι σύντομα θα ακολουθήσει η συνολική παράδοση του κτιρίου ενώ στις αίθουσες του θα φιλοξενούνται συνολικά 2.672 αρχαιότητες από την Νεολιθική περίοδο μέχρι την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Σε δήλωση της η κ. Τσόνογλου ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας. Η ένταξη του έργου που αφορά την επανέκθεση των αρχαιοτήτων στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας είναι αυτό που όλοι περιμέναμε, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης. Το Μουσείο της Θήβας είναι πραγματικά ένα σύγχρονο και πανέμορφο κτίριο που κοσμεί την πόλη και τον Νομό μας. Ελπίζουμε με την απάντηση αυτή του κ. Υπουργού ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και το Μουσείο της Θήβας θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Με το ίδιο ενδιαφέρον παρακολουθούμε και την κατάσταση των αρχαιολογικών μας χώρων. Στόχος μας είναι να γίνουν επισκέψιμοι και η Βοιωτία να γίνει πυρήνας πολιτισμού».
Παραθέτουμε την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού......
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: