Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η Βασιλική Τσόνογλου επισκέφθηκε με τον Δήμο Θήβας, φορείς και κατοίκους το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Με παρέμβαση της Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη έγινε χθες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο κ. Γ. Τασούλα και συνεργατών του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Βενιζέλος, από τον Εμπορικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Νίκος Στρατέλος και ο κ. Αναστάσιος Σαμιώτης, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου και κάτοικοι της συνοικίας του Πυριού.
Η κ. Τσόνογλου, στην σύσκεψη, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που είναι συνέπεια της παραβατικής συμπεριφοράς αλλά και στην αγωνία των πολιτών οι οποίοι ζητούν άμεσα λύσεις.
Η Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη προσωπικού κυρίως στις μάχιμες θέσεις ζητώντας την επάνδρωση τόσο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας όσο και του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, αλλά και όπου παρατηρούνται ελλείψεις με στόχο την προστασία του Πολίτη.
Παράλληλα έθεσε, για μια ακόμη φορά, υπόψη του Υπουργείου την ίδρυση τμήματος Μεταγωγών ώστε να αποσυμφορηθεί η Αστυνομική Υπ/νση Θήβας που έχει επιφορτισθεί και με την μεταγωγή των κρατουμένων.
«Η πόλη της Θήβας αλλά κυρίως οι κάτοικοι του Πυριού είναι ανάστατοι και πιστεύω ότι με την σημερινή μας παρουσία δώσαμε το στίγμα τόσο της αντίδρασης όσο και της αγωνίας των κατοίκων να λυθεί το πρόβλημα με την εξυγίανση του καταυλισμού των τσιγγάνων και παράλληλα με την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Πήραμε την διαβεβαίωση και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει η βούληση για την εξυγίανση της περιοχής ενώ αναμένουμε ότι με την ανάληψη καθηκόντων της ομάδας δικυκλιστών «ΔΙΑΣ» και την εφαρμογή όλων των μέτρων του Υπουργείου, ο στόχος του ΠΑΣΟΚ που είναι η διαφύλαξη και η προστασία του Πολίτη θα γίνουν πράξη προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη, τον Υφυπουργό κ. Βούγια και τον Γενικό Γραμματέα κ. Τασούλα για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για συνάντηση αλλά και για το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Θήβας και της Βοιωτίας" είπε η κ. Τσόνογλου
.
Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος είπε χαρακτηριστικά:
«Η εμπειρία μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ασχολούμαι με την αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα στην πόλη της Θήβας, η οποία είναι συνέπεια της ανεργίας, της ανέχειας αλλά και ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών όπως και ορισμένων τσιγγάνων, λέει ότι πρέπει όλα αυτά να μπουν σε βάσεις για λύσεις μέσω των κοινωνικών δομών.
Οι κατασταλτικές προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν απέδωσαν και δεν αποδίδουν. Ο δικός μου προβληματισμός αλλά και η πρόταση μου την οποία κατέθεσα στον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, μέσω του Γενικού Γραμματέα κ. Γρηγόριου Τασούλα, είναι ότι θα πρέπει να βρούμε δομές ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, όλων αυτών των περιθωριοποιημένων ατόμων, οι οποίοι από μόνοι τους μπήκαν στο περιθώριο, προσβλέποντας στο εύκολο χρήμα.
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η διακίνηση και η χρήση των ναρκωτικών. Και ναι μεν αντιμετωπίζεται ο χρήστης ως ασθενής, όμως κάποια στιγμή θα καταλήξει να είναι ένας από αυτούς που διαχειρίζεται την υπόθεση ναρκωτικά.
Στην περιοχή της Θήβας, όπως και άλλες πόλεις της χώρας, τα ναρκωτικά σήμερα αποτελούν την σημαντικότερη πληγή που καταστρέφει τις κοινωνίες.
Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως διαπιστώσαμε από την σημερινή συνάντηση, βρίσκεται σε προτεραιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ήδη ελήφθησαν μέτρα σε μεγάλες πόλεις, ως πιλοτικά, τα οποία απέδωσαν, και αυτά τα μέτρα σχεδιάζει η Κυβέρνηση να εφαρμόσει και σε επίπεδο πρωτευουσών Νομών και άλλων πόλεων, όπως η Θήβα.
Αναμένουμε αυτές τις ευχάριστες, για εμάς, δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Χρυσοχοίδη που το τελευταίο διάστημα έχει στέψει με επιτυχίες την Ελληνική Αστυνομία και ελπίζουμε ότι με την ίδια αποφασιστικότητα, τόλμη και ενδιαφέρον θα ενισχυθεί και στη Θήβα το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.
Αυτό, όπως μας είπαν οι συνεργάτες και ο Γ.Γ του Υπουργείου, μέσα από έναν συντονισμένο σχεδιασμό που προβλέπει την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών καθώς και με μια νέα ομάδα αστυνομικών την ονομαζόμενη “ΔΙΑΣ”.
Με την ευκαιρία ευχαριστώ τον κ. Τασούλα και τους λοιπούς συνεργάτες του Υπουργού αλλά και την αξιοθαύμαστη παρουσία των συμπολιτών μας και των φορέων μας
».


Δεν υπάρχουν σχόλια: