Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Με παρέμβαση της Β. Τσόνογλου ρυθμίζονται οι οφειλές των αγροτών προς την ΔΕΗ


«Νοιαζόμαστε για τους αγρότες και το αποδεικνύουμε έμπρακτα»

Θετική είναι η απάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ στο αίτημα της Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη σε ότι αφορά την ρύθμιση των οφειλών των αγροτών.
Η απάντηση έχει ως εξής:
Προς :
κα. Β. Τσόνογλου - Βυλλιώτη
Βουλευτή Ν. Βοιωτίας
κα. Τσόνογλου,
Σε συνέχεια της από 13.4.2010 αναφοράς σας σχετικά με τις οφειλές αγροτών του Νομού Βοιωτίας και αντιλαμβανόμενοι την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει οικονομικά, στο σύνολό της, η Χώρα αλλά και η συγκεκριμένη ευαίσθητη τάξη πελατών μας προτείνουμε ένας έκαστος ενδιαφερόμενος να παρουσιαστεί άμεσα στα τοπικά μας γραφεία και να ζητήσει διακανονισμό των οφειλών του.
Οι τοπικές μας υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην κατά περίπτωση εξυπηρέτησή τους με κάθε καλή διάθεση και πρόθεση όπως και στο παρελθόν κατ' επανάληψη έχει πράξει η ΔΕΗ Α.Ε.
Με εκτίμηση
Χρ. Ποσειδών
Γενικός Διευθυντής Εμπορίας
Η αναφορά της κ. Τσόνογλου είχε ως εξής:
ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ
Αθήνα,13 Απριλίου 2010
κ. Πρόεδρε,
Οι αγρότες της Βοιωτίας βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της αδυναμίας, εκ μέρους των, να εξοφλήσουν οφειλές τους προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Όπως γνωρίζετε ο αγροτικός τομέας, ο Έλληνας αγρότης αντιμετωπίζει σωρεία οικονομικών προβλημάτων αφού τα τελευταία χρόνια τα αγροτικά εφόδια και το κόστος παραγωγής αυξήθηκαν δραματικά ενώ οι τιμές των προϊόντων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Επιπλέον, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, η μη καταβολή των οφειλών τους οφείλεται και στο γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί κυρίως η επιστροφή του ΦΠΑ, που θα τους δώσει οικονομική ανάσα. Με δεδομένο ότι ήδη η αρδευτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει ζητάω από την Επιχείρηση σας την αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης στις γεωτρήσεις των αγροτών καθώς και να προχωρήσετε στην λήψη ευνοϊκών μέτρων όπως π.χ διακανονισμός των οφειλών με προκαταβολή του 30% από το συνολικό οφειλόμενο ποσό και μηνιαίες ισόποσες δόσεις για το υπόλοιπο του οφειλόμενου ποσού προκειμένου οι αγρότες μας να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την άρδευση των καλλιεργειών τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε ικανοποιημένο το σύνολο του αγροτικού κόσμου καθώς σήμερα δεν γνωρίζουν, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν προχωρήσει στην καλλιέργεια των εκτάσεων τους, τι μέλλει γενέσθαι.
Με Εκτίμηση, Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Σε δηλώσεις της, σήμερα, η Βουλευτής σημείωσε: «Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτή θα ανακουφίσει τους αγρότες μας οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Έτσι λοιπόν μετά από αυτήν την παρέμβαση μας, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν από σήμερα κιόλας να μεταβαίνουν στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ προκειμένου να προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους.
Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση τους τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας κ. Χρ. Ποσειδών
».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι.οι φτωχουληδες αγροτες κανονιστηκαν.ή μηπως πρεπει να ξυπνήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΙΤΩ Η ΚΑ. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μέλος 4μελούς οικογένειας και εργάζεται μόνο ο σύζυγος με μισθό 950. Βάσω δεν μας φτάνουν με τίποτα. Θέλω να καθαρίσεις και για όλους εμάς με τα λίγα. Ή μήπως μας θεωρείς ότι είμαστε λίγοι και δεν σου κάνουμε; Να ξέρεις: είμαστε πολλοί και μην ξεσηκωθούμε γιατι τότε θα καταλάβετε όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε, αντι να παει κανενας απ'αυτους φυλακη,θα παει για διακανονισμο στη ΔΕΗ;;;;;;;;