Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: H τραγωδία του Ασωπού συνεχίζεται!


Δεν είναι αρκετά τα λόγια και οι εξαγγελίες του YΠΕΚΑ, θέλουμε να δούμε έργα

Δύο και πλέον μήνες μετά τις εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στα Οινόφυτα για «τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου της περιοχής του Ασωπού», ελάχιστα έχουν γίνει εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ για την ουσιαστική προστασία της υγείας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ρυπασμένης περιοχής, τον αποτελεσματικό έλεγχο της ρύπανσης από τις βιομηχανίες, αλλά και για την συγκρότηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου εξυγίανσης με επιμερισμό του κόστους στους ρυπαίνοντες.
Προφητικές αποδεικνύονται δυστυχώς οι δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, αμέσως μετά τις εξαγγελίες της υπουργού: “Θα υποστηρίξουμε ενεργά όσες προσπάθειες γίνουν από την κυβέρνηση για βιώσιμες και δίκαιες λύσεις… Επισημαίνουμε, όμως, ότι η αναγγελία καλών προθέσεων δεν αρκεί πλέον. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, χρονοδιαγράμματα, πόροι και μηχανισμοί εφαρμογής. Αν αυτά δεν υπάρξουν, θα γίνει απλώς μια τρύπα στο νερό”.
1. Παρά τις υποσχέσεις της υπουργού Περιβάλλοντος στις 8/2/2010 για ΑΜΕΣΗ παροχή καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους και ασφαλούς νερού για τη γεωργία, τα έργα σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ καθυστερούν σημαντικά. Ακόμα και στις χθεσινές δηλώσεις της η υπουργός δεν έδωσε καν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων. Αυτό που θέλουν οι κάτοικοι να ακούσουν είναι πότε θα τρέχει καθαρό νερό στις βρύσες των σπιτιών τους στα Οινόφυτα, στη Θήβα και στις άλλες ρυπασμένες περιοχές......
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: