Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σύσκεψη στον Δήμο Θηβαίων για την πρόληψη των πυρκαγιών



Το δάσος του Μοσχοποδίου, οι αστικοί λόφοι όπως τα Καστέλλια αλλά και το άλσος της Αγίας Τριάδας είναι οι περιοχές της Θήβας που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς το καλοκαίρι.
Στις περιοχές αυτές εστιάζουν την προσοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη για το θέμα, στον Δήμο Θηβαίων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του ΚΕΠΒ, Ταξίαρχος, κ. Αναστάσιος Φουρίκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας κ. Κωσταντίνος Καραμπέτσος, εκ μέρους του Δασικής Υπηρεσίας Θήβας ο κ. Κωνσταντίνος Αμοιρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των έργων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών υπογράμμισαν την μεγάλη επικινδυνότητα του φετινού καλοκαιριού λόγω της λειψυδρίας & των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, δηλώνοντας ωστόσο, ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των Δασών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Η πρόληψη αλλά και η διαχείριση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, όπως και κάθε κινδύνου φυσικής καταστροφής με οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, είναι καθήκον όλων μας.
Στη σύσκεψη εξετάσαμε από κοινού το θέμα της πυροπροστασίας, της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των ενδεχόμενων πυρκαγιών κατά το επόμενο χρονικό διάστημα
» και συνέχισε: «η εν λόγω σύσκεψη κρίνεται ως ιδιαιτέρως επίκαιρη, ουσιαστική και απαραίτητη για το συντονισμό και την αποτελεσματική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμοδίους φορείς, καθώς αφορά τον από κοινού σχεδιασμό των μέτρων πυροπροστασίας, πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης πυρκαγιών, ιδιαίτερα στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (δασικές εκτάσεις, περιαστικά δάση, δασικούς οικισμούς κλπ)».
Σημειώνεται ότι από 1/5/2010 έως 31/10/2010 απαγορεύεται σε οποιονδήποτε ιδιώτη να ανάψει φωτιά χωρίς άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η μη συμμόρφωση επισύρει κυρώσεις.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΦΟΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΕΛΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.. ΘΑ... ΚΑΟΥΝ.. ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΛΑ ΠΗΓΑΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΦΕΤΟΣ ΠΟΣΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

τρια χρόνια εισαι δήμαρχοσ σβιγγο τρεις μεγάλες φωτιές στο Μοσχοπόδι είχαμε μια κάθε χρόνο. μηδέν μέτρα ασφαλείας τίποτα απο αναδάσωση εκτός απο μαθητόπουλα πλήρης ανικανότητα ερχονται και οι εκλογεσ σβιγγο περίμενε.

Ανώνυμος είπε...

3 ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ?...ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

RE EISASTE POLY MEGALA NOYMERA OI DYO TELEYTAIOI H MALLON O ENAS O BALTOS MONOS SOY TA LES MONOS SOY TA AKOYS ROYF........

Ανώνυμος είπε...

αρχιρουφιάνε του σβίγγου αρχιγλείφτη. εγώ είμαι ο ένας από τους δύο. τέτοιο τσανακογλείψιμο σε δήμαρχο δεν έχει ξαναγίνει. εκτός και αν είσαι ο ιδιος ο δήμαρχος οπότε είσαι για γέλια.

Ανώνυμος είπε...

λαμόγια. Ο Σβίγγος είναι ωραίος αλλά ζηλευετε παλιονούμερα του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΒΙΓΓΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ Μ@Λ@ΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ 8:13 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ ΛΟΙΜΟΚΟΝΤΟΡΕ?

Ανώνυμος είπε...

και τότε γιατί γράφεις συνέχεια εδώ ρε; πάλι ρεζιλι έγινες.

Ανώνυμος είπε...

tsanakogleifti tou sbiggou ali douleia den exeis na kaneis? tora tha thavmasoume to afentiko sou kai ston dromo tou epameinonda pou tha valei sortsaki kai tha trexei. etsi den einai sbigo? einai thema timis gia sena.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΕ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ενώ αυτός είναι ικανός να δέσει τα δικά μου τα παπούτσια; δεν νομίζω αρχιγλείφτη του σβίγγου.

Ανώνυμος είπε...

gleife gleife gleife
glifti glifti glifti.
oti pio asximo kai algino.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΡΑΦΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΟΝΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ

Ανώνυμος είπε...

θα τα πούμε στον δρόμο του επαμεινώνδα σμπίγκο εκεί θα δεις την σκόνη μου και θα δούμε ποιος είναι ανώτερος από τους δύο μας. στα ίσια και παλλικαρίσια.

Ανώνυμος είπε...

prosexe mh spaseis kana takoyni

Ανώνυμος είπε...

Αλλα αμφιβάλλω αν μπορεί ο σβίγγος να τερματίσει τα είκοσι από την κρεπάλη που τον διακρίνει. μόνο να κόβει τα μετάλλια που οι άλλοι τίμια και καθαρά έχουν κερδίσει σε αγώνεσ δρόμου ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΠΙΓΓΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΑΝ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΟΝΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΩΝΥΜΕ 10:56 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΒΙΓΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΩΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ 5€.
Υ.Γ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ Ο ΣΒΙΓΓΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

έτσι σε θέλω γλειφτρόνι. να γράφεις ότι θέλεις αλλά να ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ το ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ σου όταν γράφουν κύριοι σαν αυτόν που παραπονείται για το μετάλλιο που του έφαγαν. εκεί σε βλέπω δεν απάντησεσ. φέρθηκες σωστά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΤΣΑΤΣΕ

Ανώνυμος είπε...

εγώ είμαι ο κύριος που το αφεντικό σου μου εκλεψε το μετάλλιο. μάλλον με περνάς για άλλον. μην αναφέρεσαι στο θέμα της κλοπής και ΒΟΥΛΩΣΕ το ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

στους γλείφτες των κλεφτών των μεταλλίων των αθλητών μας πρέπει να λέμε ΒΟΥΛΩΣΕ το ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

καληνύχτα σας εύχομαι παιδιά και καλή υγεία να έχετε.

Ανώνυμος είπε...

αεκαρα