Γράφει ο Αθ. Παντελόγλου,
Χημικός-Μcs Βιοχημικός μηχανικός. ΙΤΑΠ.
Στις γεωγραφικές περιοχές τις Βοιωτίας, τις ανατολικής Αττικής και τις κεντρικής Εύβοιας, έχουμε πλέον πρόβλημα. Πρόβλημα πολυχρονισμένο ,που αφορά πολύ μεγάλες ομάδες πληθυσμών. Το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με την παράληψη ενεργειών για «την προστασία τις Δημόσιας υγείας» όσο και με την έλλειψη σχεδίου διενέργειας κρατικής παρέμβασης με ενδεδειγμένες ενέργειες για την παρεμπόδιση τις συνέχισης τις καταστροφής υγείας από την περιβαλλοντική ρύπανση.
Η πρώτη πτυχή του, αφορά την μαζική χρόνια τοξίνωση πληθυσμού με ιδιαίτερα επικίνδυνες, χαμηλές συγκεντρώσεις βαρέων μέταλλων και ειδικά με χρώμιο 6 (όπως επίσης Μολύβδου, Νικελίου, Νιτρικών, Χλωρίου).Συντελείτε μέσω του παρεχόμενου και διανεμομένου ποσίμου νερού (και γενικά του νερού ανθρώπινης χρήσης), που αντλείται από τον ρυπασμένο υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα των περιοχών και συνεχίζει χρόνια τώρα να διανέμεται μετά από απλή χλωρίωση. Έτερες πτυχές του, αναφέρονται στα σχετικά θέματα τις μη-ύπαρξης «σχεδίου πολίτικης προστασίας» για αντιμετώπιση άμεσων και συνεχιζόμενων επιπτώσεων εξ αιτίας βιομηχανικής ρύπανσης και τα αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα τις χωροθέτησης βιομηχανιών, τις ανεπαρκούς-αναξιόπιστης αδειοδοτικής διαδικασίας τους και τις διαπιστωμένες περιβαλλοντικές παραλείψεις και ελλείψεις προβλέψεων περιβαλλοντικής πολιτικής και έλεγχων των όσων συμβαίνουν στο πεδίο.
Ζητήματα που όλα μαζί σε αλληλεπίδραση με την έλλειψη σχεδιασμού κρατικής παρέμβασης σε παρόμοια τοξινωτικά επείγοντα γεγονότα, αποτελούν ένα κρίσιμο έλλειμμα διακυβέρνησης, που γεννά καταστροφικές συνέπειες για όλους.
Η πρώτη πτυχή, είναι μια......
Η συνέχεια εδω
Η πρώτη πτυχή, είναι μια......
Η συνέχεια εδω