Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Στην 22η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΔΕΥΑ η Θήβα!


Απορρύπανση υδροφόρου ορίζοντα – εξασφάλιση νερού χωρίς τίμημα – Ελεώνας - Νεοχωράκι

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε η 22η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), που είναι και η εκπρόσωπος των ΔΕΥΑ στην Πολιτεία και ταυτόχρονα υποβοηθεί τις ΔΕΥΑ σε όλες τις φάσεις του έργου τους με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες.
Στην συνέλευση πήραν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις ΔΕΥΑ της χώρας μας ( Δήμαρχοι και Πρόεδροι ΔΕΥΑ , καθώς και μέλη των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων), οι οποίοι συζήτησαν για τον «Καλλικράτη» και τις προοπτικές των ΔΕΥΑ μετά την εφαρμογή του, το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και οι προοπτικές χρηματοδότησης των έργων των ΔΕΥΑ, η πολιτική τιμολόγησης των ΔΕΥΑ , η διαχείριση των δικτύων ύδρευσης, η διαχείριση των δικτύων των ομβρίων υδάτων, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, καθώς και τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των ΔΕΥΑ όπως η μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ για τις ΔΕΥΑ, η αναθεώρηση του ν. 1069/80, του ιδρυτικού νόμου των ΔΕΥΑ, η αναγνώριση και η θεσμική κατοχύρωση της ΕΔΕΥΑ, η ρύθμιση των δανείων των ΔΕΥΑ, η συνεργασία με φορείς συναφούς αντικειμένου κ.α.
Την Θήβα εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και Δήμαρχος Θήβας Ν. Σβίγγος, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί και να αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.
Έστειλε μήνυμα προς την ΕΥΔΑΠ για την περιφέρεια και τα προβλήματά της, για την οποία οφείλουν να αναμειχθούν ως προς την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά πάνω απ’ όλα να εξασφαλίσουν για την περιοχή μας, χωρίς τίμημα, τις αναγκαίες ποσότητες για την υδροδότηση της πόλης.
«Πληροφορήθηκα, δια στόματος του δ/ντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, ότι συζητήθηκε το θέμα της υδροδότησης Νεοχωρακίου και Ελεώνα και αναμένονται οι σχετικές υπογραφές για τις πιστώσεις που αγγίζουν τα 5.000.000 ευρώ, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της υδροδότησης των μικρών μας διαμερισμάτων» δήλωσε ο κ. Σβίγγος μετά την συνάντηση, αναφερόμενος και στο θέμα του ευρύτερου σχεδιασμού του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όπου με την ευκαιρία καλωσόρισε στον Δήμο Θήβας τους νέους δημότες των Δήμων Θίσβης και Πλαταιών και Βαγίων.

3 σχόλια:

Βαγαίος είπε...

Νίκο, είτε εσύ, είτε ο διάδοχός σου, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του νερού με το εξασθενές χρώμιο των Βαγίων. Ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα, και σου λέμε από τώρα για το πρόβλημά μας, που οι δικοί μας ανεγκέφαλοι δεν έλυσαν. Οι μεγάλοι Καλλικρατικοί δήμοι θα αντιμετωπίσετε και μεγάλα προβλήματα. Οι δικοί μας έχουν βάλει από τώρα τον αυτόματο πιλότο και το καράβι έρχεται χωρίς καπετάνιο. Αντιλαμβάνεσαι πόσα προβλήματα θα κληρονομήσεις από έναν διαλυμένο δήμο. Καλωσορίσαμε, λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο δήμος Βαγαίων ειναι διαλειμένος...ο δήμος της Θήβας που είναι ύπερχεωμένος σας λέει τιποτα και παρόλα αυτά εξακολούθει να σκορπάει λεφτά νοικιάζοντας επαγγελματικά μηχανήματα για την ακοκομιδή απορριμάτων,με όλα τα έξοδα του δήμου....

Ανώνυμος είπε...

και τι να κάνει ρε φίλε; Αμα θές βάλτα εσύ και δώστα μας απο την τσέπη σου.