Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις απο την Παιδειατροφή και τον Δήμο Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων έπειτα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, με την εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων NOSTOUS (υπεύθυνη για την προώθηση του προγράμματος στην Ελλάδα), συμμετέχει στο Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας, το οποίο πραγματοποιείται τόσο σε εθνικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπό την αιγίδα των:
1. Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2. Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
3.Υπουργείου Ανάπτυξης, Γενικής Γραμματεία Καταναλωτή
4. Ιδρύματος Αριστείδης Δασκαλόπουλος
5. Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
6. Ελληνικού Κολεγίου Παιδιάτρων
7. Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας.
8.Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας & Διατροφής
9. Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας
Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχει ως στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και των ασθενειών που προκαλεί στους μελλοντικούς ενήλικες.
Πρόκειται για μια παιδαγωγική μέθοδο, στηριγμένη στην εκμάθηση με βάση την συγκεκριμένη εμπειρία, την ταύτιση ορίων που θέτουν οι γονείς και την επανάληψη μηνυμάτων - κλειδιών που στοχεύουν να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις μέσα στην οικογένεια σε σχέση με την διατροφή.
Μέσα από το πρόγραμμα γίνεται προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της οικογένειας σε σχέση με τους τρόπους υγιεινής διατροφής και άσκησης και δίνονται οδηγίες διατροφής με σκοπό να βοηθηθούν οι οικογένειες να αλλάξουν σε βάθος και διάρκεια τον τρόπο ζωής τους.
Για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος ορίστηκε η αρμόδια τοπική ομάδα η οποία αποτελείται από υπάλληλο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας (τοπικός υπεύθυνος του προγράμματος), Διαιτολόγο και Ιατρό, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με το συντονισμό των δράσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν καθώς την εφαρμογή των προληπτικών ενεργειών που θα διενεργούνται στα πλαίσια του προγράμματος.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
1) Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, ώρα 7 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδειατροφή»
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος ενώ θα μιλήσουν:
Ο παιδίατρος κ. Παναγιώτης Λώλος με θέμα: «Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης παιδικής παχυσαρκίας».
Η διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνα Πάλλιου με θέμα: «Πρωινό – το μυστικό μου όπλο».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό
2) Το Σάββατο 12 Ιουνίου, ώρα 10 π.μ, στην κεντρική πλατεία της Θήβας θα πραγματοποιηθεί γιγάντιο πικ-νικ με σκοπό την διάδοση του σωστού και ισορροπημένου πρωινού στα παιδιά.
Καλεσμένα είναι όλα τα παιδιά του Δήμου μας με τους γονείς τους.
Θα υπάρξουν και δραστηριότητες όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν ενώ οι νικητές θα βραβευθούν με συμβολικό έπαθλο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010
Μια βουλευτίνα ανέτρεψε όλη τη σοβαρή δουλειά του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens!

Με πανηγυρική εμφάνιση στο Mega η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Τσόνογλου, δεν έκανε το μαλλί κλωστή, αλλά τριχιά!
Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στο Mega, ως έμπειρος πολιτικός που δεν μπορεί να σηκωθεί από τα βάρη της διανόησης και μελέτης ιδεολογικοπολιτικών κειμένων και αναλύσεων, πυροβόλησε στο δόξα πατρί!

Κι η αθεόφοβη, αντί να καταλάβει τη γκάφα της ξεχύθηκε σε βουνά και λαγκάδια να διαλαλεί τη μεγάλη της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και μάλιστα εξέδωσε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!

Στα blogs της Βοιωτία νόμισαν ότι στην περιοχή τους γεννήθηκε ένα νέο και τεράστιο πολιτικό αστέρι!

Διαβάζουμε στο καλό blog «ORCHOMENOS-PRESS»:
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Βάσω Τσόνογλου...
Την εμπλοκή «γαλάζιου» υπουργού της τελευταίας περιόδου διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή στην υπόθεση των χρηματοδοτήσεων των «μαύρων» ταμείων της Siemens επιβεβαίωσε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Oπως τόνισε το μέλος της Εξεταστικής, Βασιλική Τσόνογλου, μέσα στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο και συγκεκριμένα e-mail -και όχι ιδιόχειρο σημείωμα όπως γράφτηκε- το οποίο φέρει ημερομηνία 11 Μαρτίου 2008, είναι μεταφρασμένο από το υπουργείο Εξωτερικών και «πέρασε» από τον επικεφαλής της επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Στ. Γκρόζο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Να σταλεί το 50% των συμφωνηθέντων σε μέλος του υπουργικού συμβουλίου».

Τώρα το πρόβλημα ανακύπτει στην κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ …και καλά ξεμπερδέματα!

Άντε να πείσουν ότι επρόκειτο για νεοεκλεγείσα βουλευτή που πριν μιλήσει δεν σκεφτόταν, ή μάλλον νόμισε ότι θα γίνει υπουργός!

Πάντως, πρώτο το «Έχεις Μήνυμα», πάντα του Νομού Βοιωτίας, έπιασε ήδη στον αέρα τη μεγάλη γκάφα της ενθουσιώδης κυρίας: «Μίζα σε υπουργό ή πληρωμή μαραγκού το email…»

Τώρα η κυρία Τσόνογλου θα παραιτηθεί ή θα την παραιτήσουν από την στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens;

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΚΑΡΑ.