Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Προβλήματα από την απεργία στην Θήβα!!!


Ελάχιστα πρατήρια διαθέτουν τα τελευταία αποθέματα βενζίνης….
«Αιφνιδιαστήκαμε» τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, ερωτώμενος σχετικά με την επάρκεια προϊόντων και αγαθών στην αγορά της Θήβας και της περιοχής της λόγω της απεργίας των ιδιοκτήτων φορτηγών δημοσίας χρήσεως.
«Το μάθαμε ξαφνικά και θα μπορούσαμε να ήμασταν με το μέρος τους αν το γνωρίζαμε, αλλά τώρα είμαστε δυσαρεστημένοι, καθώς έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα , το οποίο πάλι εμείς επιβαρυνόμαστε, γιατί ενώ ήδη αγωνιζόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, προστίθενται και νέες καταστάσεις, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την αγορά» επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εμπόρων , εξηγώντας πως λόγω της έλλειψης καυσίμων οι καταναλωτές σταματούν τις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα η αγορά να επιβαρύνεται με ακόμη χειρότερο τρόπο από την γενική κατάσταση που επικρατεί.
«Ας δουν όλοι το θέμα με σοβαρότητα, το κράτος από την μια και οι απεργοί να επιστρέψουν στις δουλειές τους από την άλλη, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε, προκειμένου να μην προκύψουν νέα σοβαρότερα προβλήματα στην αγορά» δηλώνει ο κ. Στρατέλος, ευχόμενος να βρεθούν λύσεις άμεσα.
Στο μεταξύ νέα έκτακτη γενική συνέλευση θα έχουν σε λίγες ώρες οι επαγγελματίες μεταφορείς στη διάρκεια της οποίας, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός τους Γιώργος Τζωρτζάτος, θα προτείνει την αναστολή της απεργίας και την έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση.
Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών δεδομένου ότι η απεργία τους έχει σπάσει καθώς η αγορά τροφοδοτείται με ταχείς ρυθμούς με καύσιμα.Προηγήθηκαν έντοντες διαβουλεύσεις από το Σάββατο το απόγευμα, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: