Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πακιστανοί ρήμαζαν το δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ


Συνελήφθη χθες το πρωί στην Λιβαδειά, ένας αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν, ηλικίας 24 ετών και αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής του, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα, να κινείται πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών το εν λόγω αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε πλην όμως οι δύο επιβαίνοντες τράπηκαν πεζοί, σε φυγή. Καταδιώχθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας εξ αυτών, ενώ ο δεύτερος, παρά τις επισταμένες έρευνες, κατάφερε να διαφύγει.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) κομμένα τμήματα εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε. συνολικού βάρους τετρακοσίων (400) κιλών τα οποία είχαν αφαιρέσει – κόψει πρό ολίγου από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στο ύψος του Χ/Σ 137,000.
Κατά την προανάκριση προέκυψε, ότι ο συλληφθείς βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο Πακιστάν. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, είχε αφαιρέσει ο δεύτερος εξ αυτών, ο οποίος και αναζητείται, από έτερο ομοεθνή του την 28-07-2010, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής.
Ανωτέρω συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: