Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΘΗΒΑ: Με αυστηρούς ελέγχους η έναρξη του κυνηγιού


Ξεκίνησε και επίσημα στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο πολλές είναι και οι απαγορεύσεις όπως σε καταφύγια άγριας ζωής, καμένες εκτάσεις, κατοικημένες περιοχές κτλ.
Στον Κυνηγετικό Σύλλογο της Θήβας άδειες εκδίδουν περισσότεροι από 1000 κυνηγοί. Σε ότι αφορά τις τιμές των αδειών για τη φετινή κυνηγετική περίοδο διαμορφώνονται ως εξής:
- Τοπική 102,50
-Περιφερειακή 120,50 ευρώ
- Γενική 141,50 ευρώ.
Οι κυνηγοί κατά την έξοδο τους οφείλουν να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο θήρας και την άδεια κατοχής των όπλων τους, διότι ζητούνται κατά τον έλεγχο.
Τα φαινόμενα λαθροθηρίας μπαίνουν στο στόχαστρο τόσο του Δασαρχείου, του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που περιπολούν καθημερινά ώστε να ελέγχουν τη δραστηριότητα των κυνηγών ή των δήθεν κυνηγών.
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι αρκετά «τσουχτερά» και….κοστίζουν αφού σε πολλές περιπτώσεις γίνονται κατασχέσεις του κυνηγετικού εξοπλισμού, των θηραμάτων αλλά και των οχημάτων των «κυνηγών» που τις περισσότερες φορές καταλήγουν με την σχετική μήνυση στα Δικαστήρια.
Παρήγορο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των κυνηγών δείχνει να συμμορφώνεται με την νομοθεσία και τις ρυθμιστικές διατάξεις και αυτό έδειξαν οι έλεγχοι του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Κωπαϊδας.
Οι κυνηγοί με ενθουσιασμό δέχτηκαν τον έλεγχο από τους Θηροφύλακες τονίζοντας μάλιστα ότι «θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά με στόχο να τιμωρηθούν όσοι δεν σέβονται τους Νόμους και την Φύση και δημιουργούν προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: